Dijous, 28 de Març de 2024

Qualitat de l'aire, reducció d'emissions i contractació local conformen el Pla de Sostenibilitat 2018 de Repsol

25 de Maig de 2018, per Jordi Siré/ Tarragona21.com
  • Josep Francesc Font (esquerra) al costat del Dr. Mariano Marzo, Catedràtic d'Estratigrafia i Professor de Recursos Energètics i Geologia del Petroli de la Universitat de Barcelona

    Jordi Siré

Repsol ha renovat per escrit i sense notes a peu de pàgina els seus compromisos per "protegir la qualitat de l'aire", "reduir les emissions de CO₂" i col·laborar amb els proveïdors i contractistes locals. Aquestes són algunes de les 21 accions que configuren el Pla de Sostenibilitat 2018 de la companyia al territori, presentat ahir a la tarda pel director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, Josep Francesc Font. Una cita a Casa Miret de la Rambla Nova que servia, alhora, "per rendir comptes del grau de compliment del nostre pla de sostenibilitat local, tal com hem vingut fer en els darrers quatre anys".

Aquesta "mostra de transparència amb l'entorn que ens acull" va servir per repassar el grau de compliment dels objectius de l'any passat. De les 20 accions proposades "18 ja s'han complert i donat per tancades, mentre que les dues restants encara estan en curs" per ser de llarg recorregut. "Estem satisfets perquè un grau de compliment del 100% hauria significat que ens havíem posat no haurien estat molt realistes", afirmava. En definitiva, "fugir de l'autocomplaença".

De cara als deures per enguany. Font va precisar que el complex destina "més del 15% del pressupost d'inversions van destinades a eficiència energètica", en essència continuar rebaixant les emissions de CO₂ a l'atmosfera. L'any passat es van reduir fins a "60.000 tones" d'un total d'emissions a l'àrea d'activitat de Repsol a Tarragona de prop de 2,6 milions de tones de CO₂ anuals. El nou repte passa també per rebaixar les "emissions difuses". És a dir, "les produïdes per sistemes en els quals el tancament tècnicament ja no permet més hermeticitat".

En aquest punt Font fixava el focus en "el model exitós de contractació local" en les dues parades a les plantes de Repsol. "Nosaltres hem fet de pont entre les borses de treball dels ajuntaments i les empreses que actuaven a les parades i hem maximitzat la contractació de personal local. Després -afegia- hem analitzat quantes persones de cada municipi han estat contractades i hem rendit comptes als diferents ajuntaments. Crec que és un bon model". Pel que fa a xifres, el barem de l'última parada de les químiques serveix de base: "Prop de 1.500 persones contractades, de les quals 600 provenien de l'entorn local", explicava Font.

Alhora, Repsol continua sent un ferm aliat de la Taula de la Qualitat de l'Aire al Camp de Tarragona constituïda el 2015 i formada per administracions, agents socials, empreses i centres d'investigació. "Hi col·laborem activament per intentar mostrar que la qualitat de l'aire" al territori "és bona", assegurava Font reconeixent el "lideratge" de la Taula i remarcant el treball de costat "amb diversos departaments de la Generalitat".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics