Dilluns, 18 de Febrer de 2019

Repsol inicia aquest dilluns la parada a l'àrea de combustibles

Amb un pressupost de 30 milions i 'la seguretat com a màxima prioritat'

28 de Maig de 2018, per Redacció
  • La parada comença aquest dilluns

    Cedida

Repsol inicia aquest dilluns una nova parada programada de l'àrea de combustibles del complex industrial de Tarragona "amb la seguretat com a màxima prioritat", segons s'ha indicat des de l'empresa. El pressupost total d'aquesta parada és superior als 30 milions d'euros. Els treballs que es realitzaran durant les properes setmanes s'han preparat durant 24 mesos i permetran realitzar tasques d'inspecció i manteniment, així com realitzar tasques de reparació i neteja d'equips. També s'implementaran innovacions tecnològiques. D'aquesta manera, s'ha subratllat, es garanteix un nou cicle d'operativitat de les plantes, la millora de la integritat de les instal·lacions i una major eficiència energètica "que incrementarà la competitivitat".

Aquests treballs impliquen la suspensió temporal de l'activitat d'una part del complex de Repsol a Tarragona, en concret de l'àrea de combustibles. Durant la parada s'han d'inspeccionar aproximadament 480 equips, 170 línies i 270 vàlvules de seguretat. Una de les fites d'aquesta parada és la de la substitució de la columna 655-C-14, de 40 metres d'alt, cinc metres de diàmetre i 180 tones de pes, que requerirà la utilització de grues de gran tonatge per a la seva instal·lació.

Tota l'organització, s'ha exposat, ha participat en la gestió i coordinació d'aquesta parada que donarà feina de manera directa a una mitjana diària de 1.200 persones, a més de les 2.700 habituals. Es preveuen puntes de treball durant les quals accediran al complex fins a 1.800 persones per realitzar tasques relacionades amb la parada, arribant així a treballar simultàniament, més de 4.000 persones a l'interior del complex. Aquests professionals provenen de més de 70 empreses col·laboradores que majoritàriament tenen implantació en l'àmbit territorial de Tarragona.

Fonts de Repsol han assenyalat que s'han desenvolupat cursos de formació específica per als treballadors de plantilla i de les empreses auxiliars que participaran en la parada. A més de la formació ordinària, s'han impartit un total de 30.000 hores de formació extraordinària en matèria de seguretat. Durant la parada hi haurà un grup de coordinació de seguretat integrat per més de 120 tècnics.

Aquest tipus de parades de manteniment estan programades i es regeixen per un calendari plurianual. Es van repetint de forma periòdica per a la revisió, manteniment i millora de les unitats. Després d'una actuació d'aquestes característiques, les unitats recuperen les seves condicions originals per operar, d'acord amb els més alts estàndards de seguretat, realitzant-se amb la major optimització possible en temps i costos.

COMENTARIS (0)