Carxofes al caliu amb fons de crema de marisc, guisades amb mandonguilles de rap i cloïsses, farcides amb ou de guatlla i caviar de salmó, cruixents amb encenalls de foie, amb arròs negre, confitades amb suprema de llobarro, dins d’una llonganissa, ben tallades en un tàrtar amb tomàquets i angula fumada, o en una sopa freda amb alvocat i llet de coco. Del 13 al 29 de març, la carxofa brillarà als menús especials que oferiran 26 restaurants de Cambrils en el marc de les 8es jornades gastronòmiques de la carxofa, més popularment conegudes com Encarxofa’t, organitzades pel departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Cambrils i l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria (AEHC).
Els comensals podran triar entre una àmplia varietat de propostes, tradicionals i d’avantguarda, basades en una de les hortalisses més gustoses i saludables de la cuina mediterrània. El principal patrocinador és Distribucions Garcia Moreno amb els vins recomanats Lo Flamenk (vi blanc Terra Alta), Toc de Nas (vi negre Montsant) i Castellroig (Corpinnat Brut Nature). Els menús es poden consultar en aquest programa. A més, el diumenge 22 de març a partir de les 11 del matí, a la plaça del Pòsit, hi haurà el tradicional tast de paelles encarxofades elaborades pels diferents restaurants participants en la campanya.
Els tiquets costaran 4 euros i es podran adquirir a la mateixa plaça. La carxofa és un producte de temporada fortament arrelat al territori. La varietat utilitzada a la zona és la blanca de Tudela de forma ovalada, aspecte compacte i d'un color verd intens. Conreada a nivell del mar i amb les condicions agroclimàtiques de l’entorn, produeix una carxofa tendra, amb molt de gust i de qualitat extraordinària.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics