Aquest dies, el Vermut Mercadal celebra el segon aniversari de la seva sortida al carrer. Han estat dos anys "molt satisfactoris", han indicat els seus responsables, "amb una esplèndida acollida professional i amb aprenentatge dia a dia dins del sector". Al cap de pocs mesos de la sortida al mercat, va aparèixer també el Vermut Mercadal Blanc, que ha generat "la mateixa satisfacció comercial i personal que amb el Vermut Negre". Ara ha arribat el moment del Vermut Reserva, per al qual els seus elaboradors han volgut "filar molt prim i buscar l´excepcionalitat" del producte.
D'aquesta manera, s'ha recuperat la barrica de castanyer per fer l´envelliment del vermut. I és que els vermuts reserva, han exposat des de Mercadal, "per norma s´envelleixen amb barriques velles de roure". La tria del castanyer és per "recuperar l´antiga tradició dels pobles i masies catalanes que envellien i criaven els seus vins i vermuts en barriques d´aquesta fusta".
Tot plegat, s'ha subratllat, dona com a resultat un vermut "amb un color daurat i ocre intens i brillant, aromàticament amb una alta intensitat, que transmet sensacions de confitura cítrica, amb fruits secs torrats, i fruites dolces com les figues, prunes i amb l´especiat de la camamilla, regalèssia, donzell, amb notes torrefactes i cacau".
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics