Cookie control
Dimarts, 22 de Setembre de 2020

Un 61,4% avala el teletreball després del confinament si es compagina amb la feina presencial, segons el CEO

La meitat de les dones enquestades diuen que s'han encarregat en solitari de les responsabilitats escolars dels fills

29 de Maig de 2020, per ACN
  • El teletreball guanya adeptes, segons el CEO

    Reusdigital.cat

El 61,4% dels catalans que han fet teletreball durant el confinament l'avalen com a fórmula de treball quan acabi l'estat d'alarma si es compagina amb feina presencial. En canvi, només el 26,6% vol seguir treballant a distància totalment. És una de les conclusions de l'enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) sobre els usos del temps i el confinament que s'ha realitzat entre el 4 i el 15 de maig a 3.560 persones amb el mètode de mostreig anomenat bola de neu. Segons l'enquesta, la meitat de les dones que viuen amb família, un 50,8%, diu que s'ha encarregat en solitari de les responsabilitats escolars dels fills amb el tancament de les escoles. Una percepció que canvia entre els homes enquestats.

Pel que fa al teletreball, la majoria dels enquestats que estan fent treball a distància durant el confinament asseguren que és la primera vegada que ho fan. Un 47,6% diu que està treballant les mateixes hores que treballava abans mentre que un 25,6% considera que està fent més hores. Sobre aquesta qüestió hi ha diferències segons el gènere perquè hi ha més dones que creuen que treballen més hores que no pas homes. La majoria dels enquestats avala la continuïtat del teletreball combinat amb feina presencial i un 86,5% creu que les reunions telemàtiques s'hauran d'incorporar com una eina habitual de treball després del confinament.

En condicions normals, és a dir amb escoles obertes, els enquestats valoren positivament del teletreball que s'eviten desplaçaments, permet una vida més sostenible i una major conciliació familiar i amb el temps personal.

Anar a dormir i llevar-se més tard

Segons l'enquesta, amb el confinament ha augmentat el nombre de persones que se'n va a dormir entre la mitjanit i la 1 de la matinada i es redueixen les que hi van entre les 10 i les 11 de la nit. A més, es detecta que s'ha retardat també l'hora de llevar-se, la gran majoria ho fa entre les 7 i les 9 durant el confinament.

Tot i així, un 53,5% dels enquestats creu que la qualitat del seu son és igual que abans del confinament, mentre que un 29% el considera pitjor i un 7% molt pitjor que abans.

Els homes creuen més que les dones que les tasques domèstiques són compartides

El 63,2% dels enquestats que viuen amb més d'una persona diuen que el repartiment del treball domèstic i familiar entre els membres de la llar no ha canviat amb el confinament. El 64,8% considera que tant habitualment com durant l'estat d'alarma les taques domèstiques i familiars es realitzen de manera col·laborativa. Unes xifres, però, que canvien segons el gènere. Així ho considera el 75,3% dels homes i el 54,2% de les dones. Pel que fa a les responsabilitats escolars dels fills durant el confinament hi ha també diferències segons el gènere. El 50,8% de dones enquestades amb fills diuen que se n'han ocupat en solitari i un 26,4% que ha estat una tasca compartida amb la parella.

En el cas dels homes, el 40,8% creu que és una tasca compartida i el 29,1% considera que se n'han fet càrrec ells sols. Pel que fa a les relacions entre els membres de la família durant el confinament, la majoria dels enquestats creuen que no han canviat, ni amb els fills ni amb la parella. De fet, un 20,9% considera que, fins i tot, ha millorat la relació amb els fills. Després del confinament, la majoria, un 63,1%, creu que han de canviar els horaris i estan molt d'acord en compartir més temps amb la família.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics