Des del passat 15 de juny, el Cafè de Reus ha iniciat una nova etapa amb Indaleci Salas i David Soley al capdavant. Si bé l'obertura era prevista al març, l'estat d'alarma decretat per aturar la propagació de la Covid-19 va alterar els plans dels empresaris i no ha estat fins fa 15 dies que han pogut iniciar l'activitat. Ho han fet amb una proposta en què s'aposta pels productes de proximitat, i entre els quals destaca una cervesa artesana: la Confinada. La tenen en botella, però també la serveixen de tirador. Presenta, a més, dues varietats: la rossa i la torrada.
Gaudi per als sentits
La rossa segueix la tradició belga en la seva elaboració i destaca pel seu caràcter amable, en què se subratllen tons cítrics agradables al paladar. Al seu torn, la torrada aporta aquell punt d'amargor (el just, no pas excessiu) que esdevé un gaudi per als sentits.
El maridatge, en tots dos casos, és ampli i abraça tot tipus de productes. De fet, la carta del nou Cafè de Reus conté no poques menges que a tots ens resultaran familiars. Un exemple són les cèlebres patates de cal Laurie. Els amants del vi en trobaran d'excel·lents, de les DO de la demarcació.
La Confinada no és, això sí, l'única cervesa artesana de Reus. Temps enrere, l'Associació de cerversers del Baix Camp (AC/ BC) va crear i presentar en societat la Donzell Biermut, una amber ale amb botànics propis del vermut, com mana la tradició a la nostra ciutat. Cal recordar que la pandèmia va obligar, el passat mes de maig, a cancel·lar la segona edició de la mostra de cervesa artesana, cita organitzada pel col·lectiu.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics