Dissabte, 25 de Novembre de 2017

Una demostració de cuina, novetat de la 21a fira de l'oli de Reus

El certamen inclou el ja tradicional esmorzar popular, que enguany servirà 3.000 racions

14 de Novembre de 2017, per Marc Busquets
  • Huguet i Caelles, a la presentació de la 21a fira de l'oli

    Marc Busquets

La plaça de la Llibertat de Reus serà l'escenari, aquest proper cap de setmana, de la 21a edició de la fira de l'oli DOP Siurana. El certamen, que enguany inclou com a novetat un xou gastronòmic a càrrec del xef Pep Nogué, tindrà lloc els dies 17 i 18 de novembre i compta amb el ja tradicional esmorzar popular com a reclam. Un berenar per a la canalla, tallers, sortejos i visites guiades al Museu d'Art i Història són altres dels atractius d'una cita que, en paraules de la regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, marida "cultura i gastronomia". La cita s'obrirà el divendres, a les 5 de la tarda, i es clourà l'endemà al vespre. 

Caelles ha destacat la presència a la fira dels "principals productors" de la DOP Siurana i s'ha felicitat perquè l'acollida del públic hagi consolidat la iniciativa amb el pas dels anys. En aquest sentit, i per destacar el caràcter de lideratge de l'esdeveniment, la regidora ha posat en valor el fet que la reusenca sigui la primera fira del país en què es presenta l'oli nou de la temporada. En aquesta ocasió, i tal i com s'ha indicat aquest dimarts durant la presentació de l'activitat, 18 seran els productors del territori que s'han volgut sumar a la festa. Amb l'objectiu d'atraure assistents, a banda, hi haurà diverses promocions. Els compradors de 5 litres d'oli rebran dues butlletes 'rasca-rasca' "amb premi segur", que pot ser una ampolla de vermut o visites al Gaudí Centre o altres equipaments de la ciutat. 

Caelles ha posat l'accent en la degustació de l'oli DOP Siurana que es pot fer en fins a 16 restaurants reusencs des d'aquest passat dilluns i fins al proper 19 de novembre, entre els quals hi ha l'Espai Prioral, la Casa Coder, El Círcol i Cal Marc. El proper dijous, dia 16, i des de dos quarts de 6 de la tarda, es durà a terme l'activitat 'Has begut oli?', un taller per a nens d'entre 10 i 14 anys que es farà a la Biblioteca Central de Reus. El certamen també ha previst una jornada adreçada a professionals (el dissabte, entre dos quarts d'11 del matí i la 1 del migdia a la Cambra de Comerç), tallers infantils a l'espai de la Llibertat i una oferta hotelera per tal que els interessants adquireixin un 'pack' que inclou un 30% de descompte en la tarifa i el tiquet per a l'esmorzar, a més d'un passi cultural per visitar els Museus de Reus, entre d'altres instal·lacions. Brea's, NH Ciutat de Reus, Gaudí, Reus Park i la fonda Ollé hi prenen part. 

La novetat, amb tot, serà el xou de cuina que es farà el dissabte a la Llibertat (des de dos quarts de 7) amb el xef i divulgador Pep Nogué. En aquest sentit, el vicepresident del consell regulador de la DOP Siurana, Ferran Huguet, ha detallat que s'instal·larà una pantalla gegant per poder "amb tot detall" l'activitat. La fira s'inaugurarà el divendres a les 5 de la tarda, i uns minuts més tard se servirà un berenar de pa amb oli i xocolata adreçat als escolars de la ciutat d'entre 6 i 8 anys (s'hi accedirà per invitació a les escoles). Un taller per als petits fins a les 8 del vespre i una actuació amb titelles tancaran la primera jornada de l'esdeveniment, que l'endemà al matí celebrarà un esmorzar de pa amb oli DOP Siurana i la llonganissa de Casa Borrull. Caelles ha avançat que es preveu que se serveixin tres milers de racions. 

Acte seguit hi haurà tallers dedicats a l'oli, música a càrrec del DJ Silencio i, ja a la tarda (a dos quarts de 6), el sorteig 'El teu pes en oli'. La demostració de Nogué donarà pas a l'actuació musical del grup Afterdark trio, que servirà com a cloenda al certamen. Diverses cooperatives de les poblacions de la comarca i de la resta del territori prendran part a la fira reusenca de l'oli, que compta a banda amb l'impuls del consistori i de l'Agència Reus Promoció. 

COMENTARIS (0)