Diumenge, 24 de Febrer de 2019

Una fira d’ocupabilitat uneix joves i empreses del territori

La Cambra de Comerç de Reus ha organitzat una fira per impulsar la inseció laboral dels joves

14 de Juny de 2018, per Redacció
  • La fira s'ha dut a terme a la Llotja de reus

    Alex Plaza

Una desena d’empreses del territori han participat aquest dijous a Fira de l’Ocupació PICE, instal·lada a la Llotja de Reus, amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat de joves de 16 als 29 anys. La iniciativa ha estat organitzada per la Cambra de Comerç de Reus, dins del programa de formació inserció laboral PICE.

Durant tot el matí, empreses representatives de diversos sectors, com Port Aventura, Unió Corporació Alimentària, Grupo Reside o Playa Montroig, entre altres, han rebut als seus estands als joves interessats, als qui els han informat i orientat sobre les ofertes de treball i els han recollit el currículum.

Dues de les empreses presents, Grupo Reside (dedicada a instal·lacions hoteleres) i Playa Montroig Camping Resort han valorat posivitament la seva presència a la fira en haver estat consultades per Reusdigital.cat. Alguns exemples de les ofertes que aquestes empreses contemplen són ocupacions de cambrer, recepcionista, operari de manteniment o cuiner.

La representant de Grupo Reside, Alba Fernández, ha assenyalat que sobretot es valora "el coneixement d’idiomes, les ganes de treballar i ser responsable", i ha subratllat que “el món de la hosteleria és compatible amb els estudis dels joves”. Per la seva banda, la representat de Playa Montroig Camping Resot, Anna Jiménez, ha apuntat que és "necessària la presència de joves de més edat”.

La jornada també ha presentat xerrades i tallers sobre ocupabilitat, emprenedoria i orientació laboral, i que han permès als participants millorar l’elaboració d’un currículum o saber afrontar una entrevista laboral. Fonts de la Cambra han exposat a aquest mitjà que per la fira hi han passat entre 300 i 400 persones, algunes de les quals n'han sortit amb un lloc de treball. Els pares i acompanyants dels joves s'han mostrat molt satisfets amb l'esdeveniment, segons s'ha indicat des de la corporació. 

COMENTARIS (0)

Reportatges