Cookie control
Dimecres, 08 de Juliol de 2020

Una 'startup' tarragonina en el programa d’acceleració empresarial de Fundación Repsol

24 de Juliol de 2018, per Redacció
  • L'acte va servir per destacar el talent de les diferents 'startups' guardonades.

    Cedida

La Fundación Repsol ha donat a conèixer les dues idees i els cinc projectes seleccionats que formaran part de la seva acceleradora empresarial, el Fons d’Emprenedors que té per objectiu donar suport als projectes més innovadors en matèria d’energia i mobilitat amb l’objectiu que arribin al mercat tan aviat com sigui possible.

Aquestes 'startups' rebran un suport econòmic de fins a 144.000 euros, formació, assessorament empresarial i accés a possibles inversors. 

Les startups seleccionades en la setena edició del Fons d’Emprenedors han resultat escollides d’entre les 364 propostes rebudes. Després d’un exhaustiu procés d’avaluació i selecció, quinze propostes van quedar com a finalistes, d’entre les quals un jurat expert ha seleccionat les set més innovadores, cinc en la categoria de projectes i dos en la d’idees. Entre els guardonats hi ha una empresa tarragonina, que treballa en unes membranes selectives pensades per separar el CO2 de la resta d'elements en gasos

Els projectes que iniciaran el programa d’acceleració rebran fins a 144.000 euros durant un any, ampliable a un any més, i les idees rebran un suport de 24.000 euros.

A més del suport econòmic, els projectes i les idees comptaran amb un equip de mentors que els acompanyarà durant l’etapa d’acceleració, així com també amb assessorament tècnic i legal, i formació especialitzada adequada a les seves necessitats. A més, les 'startups' tindran accés a potencials inversors i la possibilitat de testar prototips en instal·lacions industrials. Aquest suport no implica cap altre tipus de participació en el capital de l’empresa ni la cessió de drets de propietat intel·lectual per part de Fundación Repsol.

L’acte de presentació ha tingut lloc en el Campus Repsol i ha comptat amb la presència d’Ignacio Egea, vicepresident de Fundación Repsol; i de Begoña Elices, directora General de Comunicació y de Presidència de Repsol, i membre del Patronat de la Fundación.

En l’esdeveniment també hi ha participat Raúl Aragonés, un dels fundadors d’Aeinnova, 'startup' accelerada pel Fons d’Emprenedors en la seva quarta convocatòria. Aragonés ha explicat l’evolució i fites del seu projecte gràcies al suport de l’acceleradora de Fundación Repsol.

Startups seleccionades pel seu grau d'innovació

Les propostes seleccionades destaquen pel seu grau d’innovació en el camp de l’eficiència, la digitalització, els nous materials en la indústria energètica i química i la mobilitat.

El Fons d’Emprenedors compta amb dues categories de suport:

- Idees: necessiten un procés de maduració i estan validant la seva tecnologia o model de negoci.

- Projectes: 'startups' més madures, amb una tecnologia o model de negoci validat però que no han arribat encara a la fase plenament comercial.

Els guanyadors

Les propostes seleccionades, procedents tant d’Espanya com d’altres països, són les següents:

- Idees:

Orchestra membranes selectives al CO2 (Tarragona): membranes selectives per separar el CO2 de la resta d’elements en gasos.

Sensoy (Guipúscoa): control digital de la posició 'on/off' de qualsevol tipus de vàlvula manual.

- Projectes:

Bulgeone (Cantàbria): eina digital per predir i detectar en temps real possibles esquerdes o deformacions en les cambres de coc en refineries. Aquesta iniciativa va comptar amb el suport de Fundación Repsol en la categoria d’idees en la sisena convocatòria del Fons d’Emprenedors.

Finboot (Barcelona): aplicacions de 'blockchain' per a ús corporatiu de fàcil accés i escalable. Aquesta empresa també va ser seleccionada com a idea en la passada convocatòria del Fons d’Emprenedors.

Frac-Less O&G Well Stimulation (EUA): sistema de millora de l’eficiència en les operacions d’exploració i producció.

Fuelsave (Portugal): aplicació mòbil per a una conducció segura i ecològica adreçada a conductors professionals de flotes de camions, que ajuda a reduir fins a un 20% el consum de combustible.

Venvirotech Biotechnology (Barcelona): tractament de residus orgànics i transformació en plàstics biodegradables gràcies a la biotecnologia.

El Fons d’Emprenedors

En el marc del seu compromís amb un futur energètic més sostenible, Fundación Repsol va llançar l’any 2011 el Fons d’Emprenedors, una acceleradora de 'startups' amb l’objectiu de promoure el talent i donar suport a les millors solucions tecnològiques i sostenibles en l’àmbit de la indústria energètica i la mobilitat avançada. En les set convocatòries realitzades s’ha rebut gairebé 3.000 propostes.

Des de la seva posada en marxa s’ha accelerat 43 'startups', a les quals cal afegir-hi les set noves iniciatives seleccionades. El conjunt de les empreses accelerades han obtingut quasi 16,5 milions d’euros d’inversió pública i privada, han realitzat més de 140 prototips i han facturat 2 milions d’euros.

L’any 2017 s’ha accelerat 20 'startups' de diferents convocatòries que han rebut una aportació total de més d’1 milió d’euros. Com a part del programa d’acceleració s’ha impartit formació específica i especialitzada i 360 hores d’assessorament per projecte/idea. Un dels principals actius del Fons d’Emprenedors és la xarxa de més de 70 mentors amb una àmplia experiència en l’àmbit empresarial, que junt amb especialistes en emprenedoria, assessorament legal, etc., orienten als equips perquè les seves innovacions siguin realitats de mercat en el menor temps possible.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics