Cookie control
Dimarts, 29 de Setembre de 2020

Unió de Pagesos reclama la creació de l'Observatori del conill per tenir preus de referència 'reals' del sector

El sindicat lamenta que tot i l'augment del consum d'aquesta carn el preu de referència a la llotja estatal baixa

27 de Maig de 2020, per ACN
  • Conills en gàbies, en una imatge d'arxiu

    Unió de Pagesos

Unió de Pagesos insisteix a reclamar la creació de l'Observatori del conill a Catalunya per aconseguir uns preus de referència "que reflecteixin la realitat del sector". El sindicat considera important tenir a l'abast aquest indicador per evitar situacions com la de les últimes setmanes, en què el consum d'aquesta carn ha augmentat entre un 25% i un 30% a les llars de l'Estat respecte al mateix període de l'any passat, mentre que el preu de referència de la llotja estatal LONCUN ha baixat.

Al març, el preu era d'1,95 euros el quilo, i aquesta setmana, d'1,65 euros el quilo. Unió de Pagesos remarca que la crisi que ha patit el sector dels conills en la darrera dècada ha portat a reduir les granges a una tercera part a Catalunya. L'organització agrària recorda que el mateix any en què es va constituir aquesta llotja estatal, el 2017, a Catalunya es va publicar el decret que reconeixia el sector dels conills com a activitat estadística d'interès de la Generalitat, la qual cosa implica potenciar les estadístiques del sector pel que fa a preus, amb la creació de l'Observatori de preus del sector del conills, tot i que encara no s'ha dut a terme.

Altres mesures que demana el sindicat per reactivar el sector és reprendre les propostes de campanya de publicitat i el contacte amb els escorxadors amb l'objectiu de fer promoció del conill català per afavorir el comerç de proximitat al territori, així com estudiar possibles alternatives per regular els escorxadors a les granges o els escorxadors mòbils, tant en l'àmbit econòmic com de logística d'operació. La crisi que ha patit el sector dels conills en els darrers deu anys ha suposat una considerable reducció de les granges a Catalunya.

Actualment, n'hi ha 500 de cria de llodrigons, i d'aquestes, només 200 tenen més de 300 femelles. Pel que fa a la producció estatal, Catalunya ha passat de representar el 30% al 20% en aquests anys, segons Unió de Pagesos.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics