Dimarts, 26 de Març de 2019

Vestir-se amb salut

El comerç reusenc Blaugap ven roba ecològica que segueix els paràmetres del comerç just

30 d'Abril de 2018, per Marc Busquets
  • Els impulsors de Blaugap, a la seva botiga reusenca

    Cedida

Van obrir uns mesos enrere a Reus, i és ara que comencen a recollir els primers fruits de la feina sempre ben feta. Els emprenedors Glòria Figueres i Joan Prous lideren el comerç Blaugap, el primer a la ciutat (i un dels primers a l'Estat) que ven roba ecològica. El projecte va néixer primer com a botiga en línia especialitzada en roba interior femenina, i el seu local al nord de la ciutat (al carrer de Vilaplana) n'és ara el complement. "Vam obrir una mica abans de la campanya de Nadal, i ens va anar molt bé. Ara que s'acosten el bon temps i l'estiu, tornem a tenir força feina", detalla ella. 

Consum sostenible

Cap dels dos, s'ha de destacar, tenia experiència prèvia al sector de la moda. Prous és arquitecte, i Figueres dissenyadora gràfica. Mantenen les seves respectives professions, i en conseqüència Blaugap pot considerar-se com "una afició que ha anat a més", subratlla l'empresària. "Estàvem interessats en aquest camp, però. Buscàvem noves maneres de consumir d'una manera més sostenible i raonable, i a poc a poc ens vam introduir en la roba ecològica". D'aquesta manera, assenyala, les peces que són al catàleg en línia i a la botiga no contenen químics ni fibres plàstiques. "Provem abans tot allò que venem. Perquè hi creiem, i perquè a més així és com millor es poden explicar els avantatges de dur aquesta roba", diu.

I quins són, els beneficis? "N'hi ha molts", avança Figueres. No és només el tacte, la qualitat de la roba o la seva suavitat. "És que la roba que ens posem també pot afectar la nostra salut", revela. L'aposta per la 'moda sana', tal i com se la coneix, evita l'aparició cada cop més freqüent d'al·lèrgies dèrmiques serioses. Gran part dels clients de Blaugap, de fet, les pateixen. A banda, l'augment de casos d'afectats per la sensibilitat química múltiple (SQM) ha fet créixer l'interès (i la necessitat) de produir i comercialitzar roba orgànica. "Per desgràcia, tots comencem a tenir al nostre cercle de contactes algú que pateix alguna patologia de la pell", segueix. L'altre gruix de seguidors el troben en un tipus de públic que busca models "comercials i de consum alternatius".

Certificació de transparència

Com en molts altres àmbits, "Europa va davant" de nosaltres. De fet, va ser en una fira sectorial feta a Alemanya que "vam descobrir tot un món de possibilitats". Mesos més tard van posar el marxa el negoci en línia, i com a resultat d'altres gestions van aconseguir la distribució en exclusiva a l'Estat dels productes de la firma germànica Comazo. En aquesta línia, Figueres detalla que les seves peces disposen de la certificació Global urgent textil standard (GOTS), que recull i promou criteris ecològics i socials per garantir que la cadena d'elaboració i comercialització d'aquestes és transparent. 

La peça estrella a Blaugap són els sostenidors ecològics. A la botiga, però, també s'hi venen peces per a infants o llenceria d'una firma colombiana que permet reciclar les etiquetes que contenen llavors i aconseguir plantar flors. Pel que fa als preus, l'emprenedora apunta que "es paga per la qualitat de la roba, i per tot el procés que hi ha al darrere". Amb tot, matisa, "no parlem de preus cars". Calçotets, camises, roba esportiva o texans, entre molts altres, són els productes a la venda al local reusenc, on també s'hi duen a terme tallers i xerrades amb les pautes de vida saludables com a denominador comú. "És un valor afegit a tot el que fem i volem donar a conèixer", conclou Figueres. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)

Comentaris

Mònica Amorós Guallarte  04 de Maig de 2018

Acabo de visitar la botiga on

Acabo de visitar la botiga on-line. És tot preciós. Ecològic 100%. Llàstima que no sou ecològics en l'idioma de la web. Hi he trobat a faltar el català. Per la resta. L'enhorabona.