Cookie control
Divendres, 29 de Maig de 2020

225 immobles de Reus passen la ITE en els vuit primers mesos de l'any

Afecta els edificis construïts abans de l’any 1900 i fins el 1970

26 de Setembre de 2018, per Redacció
  • La xifra de realització de les ITE ha crescut al Camp, enguany

    Cedida

La tramesa de més de 100.000 cartes realitzada per Generalitat de Catalunya inclosa en la campanya per a conscienciar als propietaris d’habitatges i comunitats de veïns de la necessitat que es faci la Inspecció Tècnica d’Edificis, la ITE, funciona. Segons les dades del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona (COAATT), de les 80 ITE realitzades a les comarques de Tarragona l’any 2015, abans del Decret, s’ha passat a les 724 de l’any 2017 i enguany, durant els primers vuit mesos, s’ha arribat a les 1.387 i es preveu tancar l’any amb més de 2.000 inspeccions.

A les cartes que s’han enviat, es recorda que l’incompliment de no passar la inspecció es considera una falta greu i pot comportar sancions que van dels 9.000 als 90.000 euros. La responsabilitat de passar la ITE recau sempre sobre la comunitat de propietaris o el propietari únic que és qui ha de contractar un professional qualificat com l’aparellador. Si ens centrem en les dades de l’any 2017, el Tarragonès va ser la comarca on es van fer més ITE amb un total de 360, seguit del Baix Camp (178), Conca de Barberà (69) i Baix Penedès (57). A l’Alt Camp se’n van fer 52 i al Priorat només 8. En quan a les dades d’enguany, a data de 30 d’agost, a la ciutat de Tarragona s’havien fet 323 ITE de les 1.387 realitzades en total en aquestes comarques.

A la ciutat de Reus eren 225 immobles i a Valls un total de 84. El percentatge de cases que han passat la inspecció en referència a les que l’havien de passar ha pujat, de manera que a la ciutat de Tarragona han fet aquest tràmit un 54% de les cases obligades a fer-lo, a Reus un 28,7% i a Valls un 23,3%. Cal tenir en compte que en el conjunt de les comarques de Tarragona hi ha 50.894 edificis afectats per aquesta normativa que són els construïts abans de l’any 1900 i fins el 1970.

Pel que fa a l’estat dels edificis que s’han sotmès a la ITE, cal destacar que un 26% del total pateixen deficiències greus o importants, un 1% han presentat danys generalitzats a l’estructura que tenen risc d’esfondrament de l’immoble i un 24% no tenen cap incidència a resoldre per l’estat de l’immoble inspeccionat és bo. L’enviament de cartes als propietaris únics i comunitats per part de la Generalitat ha fet triplicar el nombre d’inspeccions realitzades a tot Catalunya però a la zona de Tarragona la xifra només s’ha duplicat.

La tasca realitzada en anys anteriors pel Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona, que ja havia enviat cartes als afectats, ha influït en aquest fet ja que s’ha anat fent més inspeccions de manera habitual. Cal recordar que la nova ITE, que es contempla arran del Decret de l’any 2015, inclou criteris d’accessibilitat i eficiència energètica. A més, per a demanar ajudes a la rehabilitació és del tot imprescindible haver sotmès a l’edifici a aquesta inspecció.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics