Activitats infantils, música i balls, els principals reclams de Sant Jordi a l'Hospitalet de l'Infant

La festa de Sant Jordi començarà a celebrar-se des del divendres, 21 d'abril, al municipi

19 d'Abril de 2017, per Redacció

  • Ballada de sardanes per Sant Jordi, l'any 2014

    Cedida

L'Hospitalet de l'Infant té ja enllestit el seu programa de celebració de Sant Jordi, que s'iniciarà el divendres, 21 d'abril, i finalitzarà el mateix dia de la diada, el diumenge 23 d'abril. La major part de les activitats proposades giren entorn de la canalla i els actes culturals relacionats amb la música, els balls i l'escriptura.

El taller de Sant Jordi, a càrrec de la Biblioteca Infant Pere amb la col·laboració de la regidoria de Cultura, donarà el tret de sortida a la programació. Es tracta d'una activitat de manualitats amb la temàtica d'aquesta festa que es durà a terme a la sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere, a partir de les 5 de la tarda, i per a la qual cal inscriure's a la biblioteca esmentada. El taller està adreçat a nenes a partir de 6 anys i menors acompanyats d'un adult.

L'endemà, dissabte 22 d'abril, tindrà lloc la popular Acordionada que arriba ja a la seva 15a edició. Enguany, participaran 90 acordionistes de diferents agrupacions musicals que oferiran diversos concerts al carrer, a partir de la 1 del migdia, a tres places del municipi: la plaça de l'Almadrava, la del Bulevard i la plaça Catalunya. A més, també realitzaran un concert de cloenda, a les 6 de la tarda, al Teatre Auditori del Centre Cultural Infant Pere. Aquesta activitat està organitzada per l'Associació Catalana d'Acordionistes i l'Escola Municipal de Música, amb la col·laboració de la regidoria de Cultura i Audenis.

La Diada de Sant Jordi, el diumenge, 23 d'abril, serà l'últim dia de celebracions però el més replet de tots. La jornada començarà amb una diada infantil, a partir de les 11 del matí, a la plaça Berenguer d'Entença, amb jocs infantils i un taller de mosaics. A continuació, l'agrupació Cobla Ciutat de Cornellà ballarà sardanes a la plaça Drs. Gil Vernet de Vandellòs, a partir de les 12 del matí. Aquest acte està organitzat pel Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV), amb el patrocini de l'Ajuntament.

A la tarda, es farà el lliurament de premis del concurs Sant Jordi de dibuix i redacció, per l'AMPA Llastres de l'Escola Mestral i amb la col·laboració de la Biblioteca Infant Pere. Aquest acte, que començarà a les 5 de la tarda, es realitzarà al Teatre-Auditori de l'Hospitalet de l'Infant i inclourà un espectacle a càrrec d'Inda Pereda.

Per acabar la diada, a les 6 de la tarda, l'agrupació Cobla La Principal de Tarragona ballarà sardanes a la plaça Catalunya. A banda, hi haurà venda de llibres i roses, a la plaça Drs. Vernet de Vandellòs i a la plaça Catalunya de l'Hospitalet, durant tot el dia.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.