Dilluns, 28 de Maig de 2018

Anna Aragonès també ha cobrat irregularment del Consell Comarcal del Baix Camp

L'alcaldessa de Riudecols ha decidit rebaixar-se la dedicació al seu municipi fins al 75%

06 de Març de 2017, per Enrique Canovaca
  • Anna Aragonès, en una imatge d'arxiu

    AMI

El grup del PDeCAT al Consell Comarcal del Baix Camp ha d'afrontar un nou cas de cobrament irregular de sous. La consellera i alcaldessa de Riudecols, Anna Aragonès, ha rebut diners, durant més d'un any i mig, per una dedicació exclusiva al seu municipi i una altra de parcial a l'ens supracomarcal, quan la llei impedeix aquest fet, segons ha avançat la Cadena Ser i ha confirmat ella mateixa a Reusdigital.cat. Aragonès diu haver comès "el mateix error" que el de la portaveu del seu grup, Mercè Dalmau, "sense cap mena d'intenció", malgrat que el seu context és diferent. L'Ajuntament de Riudecols cobra una subvenció de la Generalitat per pagar els càrrecs electes i després d'adonar-se de la irregularitat, Aragonès va aprovar al darrer plenari rebaixar la dedicació municipal fins al 75%.

El Butlletí Oficial de la Provincia de Tarragona (BOPT), del juliol del 2015, indica que l'alcadessa del PDeCAT cobrava un sou de 17.505,72 euros bruts anuals, en règim de dedicació exclusiva. El problema sorgeix quan el mateix mes es constitueix el nou consell comarcal del Baix Camp i també percep 14.250 euros bruts per un 19% de dedicació, quan la llei ho impedeix. Aragonès hauria d'haver estat cobrant per assistència i dietes, però no un sou fix. O bé, haver evitat la dedicació exclusiva a l'ajuntament des d'un inici.

Amb tot, després d'adonar-se de l'error, segons les seves paraules, l'alcaldessa s'ha rebaixat la dedicació al seu ajuntament, per poder cobrar la retribució a l'ens supracomarcal. "He parlat amb la Generalitat i estic pendent que em diguin què haig de fer", ha afirmat Aragonès, qui ha dit que "tot ha estat un malentès, sense cap intencionalitat". De fet, ha assegurat que la mateixa persona li paga la nòmina del consell comarcal i de l'ajuntament -tenen delegat el servei- i que ningú "es va adonar de l'error" des d'inicis de mandat i fins ara.

Fonts de la CUP consultades per Reusdigital.cat asseguren que la irregularitat de l'alcaldessa es produeix amb el Consell Comarcal del Baix Camp, "ja que el sou de l'ajuntament es fixa abans" i reclamaran que Aragonès retorni els diners cobrats de més a l'ens supracomarcal. A banda, el partit es troba a l'espera d'un informe del secretari del consell comarcal per portar tota la documentació a la fiscalia, com van fer amb el cas de Dalmau, de la qual van demanar la dimissió.

La regidora de Cambrils del PDeCAT va reconèixer la irregularitat, ho va comunicar al Consell Comarcal del Baix Camp i es va posar a disposició per retornar els diners cobrats de més. En el cas de l'alcaldessa de Riudecols, la quantitat cobrada a l'ens supracomarcal seria superior als 20.000 euros bruts, tenint en compte que ha mantingut el règim retributiu durant, com a mínim, un any i mig.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (7)

Comentaris

J,A.C.O.  07 de Març de 2017

Un exemple 'molt bonic'

Jo no ho sabia; ho vaig fer amor... a la pasta!
Aquells que han donat el vist i plau també son responsables. Qui controla als controladors?

Pepe  07 de Març de 2017

Pero no ha dimitido

a que espera para dimitir tanto en el C.Comarcal y también del ayuntamiento, dimision ya

surprise  07 de Març de 2017

OOOOH SORPRESA

el PDCat s'assembla massa a la antiga Convergencia.... tots a la pasta.
Canviar de nom no serveix.... los mismos perros con distintos collares

Alferez Provisional de Reus  06 de Març de 2017

Esto no tiene arreglo señores..!!!.

Políticos todos: los viejos y los nuevos (antiguos y nuevos) unos corruptos a trapo. Vergüenza no tienen, pero roban que dan gusto.Que mano más ágil que tienen. Quién nos roba? La mierda de políticos, tenían que devolver el dinero y la dimisión automática sin más. ¡¡Viva Cataluña y Viva España!!

David  06 de Març de 2017

vaaaaaja

Un altre per la col·lecció. Qui encara es cregui el cuentu dels santets convergents a aquestes alçades de la pel·lícula es perquè s'ho faci mirar... Igual d'empastifats i mentiders que el PPSOE, igualets.

Juan  06 de Març de 2017

hay que hacer limpieza

Señor presidente hay que hacer limpieza urgentemente, de no ser así hay un dicho que dice " Quien Calla Otorga " aplíquese el cuento y actué en consecuencia, es que todo el mundo esta pringado, que políticos tenemos, de todas maneras ninguno dimite, es de risa

david  06 de Març de 2017

Que raro

Lo encuentro extrañísimo. Que un político cobre fraudulentamente

No se daría cuenta seguro.

Encima se ponen de víctimas como que ellos querían arreglarlo

Así va todo

Asco me dan

Reportatges