Divendres, 22 de Febrer de 2019

Arrenca la Setmana de la Salut a Vila-seca

Per primer any, la Marató de Donació de Sang, que tindrà lloc el dissabte 26 de maig, també es podrà donar plasma

21 de Maig de 2018, per Infocamp.cat
  • Presentació de les activitats de la Setmana de la Salut de Vila-seca

    Cedida

Un any més a Vila-seca arriba la Setmana de la Salut, que s'allargarà fins al dissabte 26 de maig, dia en què se celebrarà la setena Marató de Donació de Sang, que enguany també recollirà plasma. Els actes es van iniciar diumenge amb la Caminada popular des de Vila-seca a la Pineda, que “va reunir a una seixantena de persones” segons ha recordat la coordinadora d’Infermeria de l'ABS de Vilas-seca, Genoveva Pizà. Aquest dilluns els actes han continuat amb l’activitat 'Anem a caminar', des del Centre de Salut. A més, a les 18.30 h de la tarda, el Centre de Salut acollirà la conferència 'Abordatge familiar de la Fibromàlgia' ja que, tal i com ha recordat Pizà, avui és el Dia Mundial de la Fibromàlgia.

El dimarts, 22 de maig, a les 18:00h, tindrà lloc la conferència 'Com actuar en l’infart de miocardi' a càrrec de la Dra. Elisabeth Tellez i l’infermer Joaquín Mejías, al Centre Cívic i Cultural El Colomí. La mateixa conferència també es realitzarà el 24 de maig, a les 18h, al Centre Cívic i Cultural de la Pineda.

L'endemà dimecres 23 de maig, el Centre de Salut acollirà la conferència 'Alimentació i Fibromiàlgia', a partir de les 10h. I el mateix dia, a les 16.30 h, hi haurà la tradicional passejada per Vila-seca 'La Residència surt al carrer', amb la participació dels avis de la Residència del municipi, que caminaran fins a les Piscines del municipi. El divendres 25 de maig, a les 10h, els alumnes de P3 i P5 de l'Escola Cal·lípolis visitaran el Centre de Saltu de la Pineda.

La Marató de Donació de Sang i plasma

El proper dissabte 26 de maig, tindrà lloc la setena edició de la Marató de Donació de Sang, que tindrà lloc des de les 09 a les 21h, al Centre de Salut. Per primera vegada, a més de sang, també es recollirà plasma, del qual s’obtenen components com l’albúmina i les hemoglobines. La directora del Banc de Sang i Teixits de Tarragona i Terres de l'Ebre, Virginia Callao ha destacat que històricament “Vila-seca sempre ha comptat amb una important quantitat de donants de plasma” els quals, fins ara, es traslladaven als hospitals per a fer la donació.

D’altra banda, tothom que vulgui reservar cita per a donar sang, ho podrà fer des del web www.donarsang.gencat.cat. “Volem que sigui un dia de festa i es pugui donar sang fora de l’àmbit hospitalari” ha recordat Callao, fet que serà també possible “gràcies a les entitats del municipi que hi col·laboraran organitzant diverses activitats, com ara el Club de Tennis, l’Escola de Ciclisme, el Club d’Atletisme, els Xiquets de Vila-seca o Creu Roja Joventut”, ha destacat el tinent d'alcalde i regidor de Salut Pública, Josep M. Pujals.

Cal recordar que durant tota la setmana hi haurà una campanya de prevenció del càncer de pell, a les farmàcies de Vila-seca i al Centre de Salut. A més, tothom que vulgui fer fotos de les diferents activitats, podrà pujar-les a Instagram amb el hashtag #VilasecaSetmanaSalut.

COMENTARIS (0)

Reportatges