Cookie control
Dimecres, 22 de Maig de 2019

Busquen quaranta voluntaris per completar l'estudi sobre l’efecte del consum de pomes per reduir el colesterol

Té lloc a Reus

17 d'Abril de 2019, per Redacció
  • L'estudi es du a terme a Reus, i se centra en els efectes que té menjar poma de polpa vermella contra el colesterol dolent'

    Cedida

La Unitat de Nutrició i Salut del centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio), l'Hospital Universitari Sant Joan i la Universitat Rovira i Virgili (URV), situats a Reus, busquen els darrers 40 voluntaris per completar un estudi que han iniciat sobre l'efecte del consum de pomes de polpa vermella en la reducció del colesterol LDL, conegut popularment com colesterol "dolent".

La recerca compara l'impacte del consum de pomes de polpa vermella amb el consum de pomes de polpa blanca i les infusions d'un fruit vermell anomenat aronia, amb l'objectiu d'analitzar quin és l'efecte de les antocianines, components d'origen natural presents en algunes varietats d'aquestes fruites, en la reducció del colesterol LDL.

En paraules de la doctora i cap d'estudis d'intervenció en humans d'Eurecat, de l'Hospital Universitari Sant Joan i de la Universitat Rovira i Virgili, Rosa Solà, "la implicació dels voluntaris és un factor imprescindible per poder confirmar o no la relació del consum de pomes de polpa vermella i la reducció del colesterol LDL" i en aquesta línia "contribuir a disminuir el colesterol 'dolent', que es calcula que afecta el 45% de la població".

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics