Dijous, 18 d'Abril de 2024

Cambrils i Mont-roig del Camp s'afegeixen a les Jornades europees del patrimoni

A Vandellòs i l'Hospitalet es faran ponències i una sortida

10 d'Octubre de 2018, per Redacció
  • Una imatge de la Torre del Port de Cambrils

    Cedida

Coincidint amb la celebració de les Jornades europees del patrimoni, que tenen lloc els dies 12, 13 i 14 d’octubre, Mont-roig del Camp ha preparat diverses activitats per tal de donar a conèixer espais de gran valor del municipi. En aquest sentit, el dia 13 d’octubre, a les 6 de la tarda, l’Ajuntament ha programat 'Els Rentadors', un espectacle de dansa i música que ret homenatge a les dones i a la vida social dels rentadors públics i que tindrà lloc, precisament, en aquest espai tant emblemàtic de Mont-roig. Per altra banda, el Centre d’Estudis Mont-rogencs també s’ha tornat a sumar a la iniciativa i ha programat una visita nocturna a l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca els dies 12 i 13 d’octubre, a les 8 del vespre.

La Torre de l'Ermita de Cambrils, oberta

Per dinovè any consecutiu, Cambrils serà un dels prop de 200 municipis catalans on es celebraran les jornades. L’Ajuntament i el Museu d’Història, en col·laboració amb el Centre d’Estudis Cambrilencs, han previst, entre el divendres 12 i el diumenge 14 d’octubre, unes jornades de portes obertes que permetran la visita lliure en l’horari habitual al Museu Molí de les Tres Eres, la Torre del Port, la Vil·la Romana de La Llosa i la Torre de l’Ermita.

A més, també es realitzaran visites guiades a la sala de moles del Molí de les Tres Eres per veure el molí en funcionament, el divendres i el diumenge a les 12 del migdia i a la 1 del migdia i el dissabte a les 12 i 1 del migdia i 6 i 7 de la tarda.

A banda, des del consistori s'ha recordat  que aquest cap de setmana es pot gaudir de l’exposició 'Verdaguer segrestat' a la sala d’exposicions temporals del molí i dels darrers dies de la mostra 'La mar de patchwork' a la Torre del Port. Totes aquestes activitats seran gratuïtes. 

Vandellòs i l'Hospitalet

Al municipi de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, el Centre d'Estudis de l'Hospitalet de l'Infant (CELHI) i el Campus extens de l'Antena del coneixement de la Universitat Rovira i Virgili (URV) han organitzat tres conferències i una sortida sobre el 'patrimoni enterrat' de la vila, amb la col·laboració de la regidoria de Cultura i Parimoni de l'Ajuntament. Les conferències tindran lloc a la sala Ferrer Malet de la Casa de cultura Blanca d'Anjou de l'Hospitalet de l'Infant; i el punt de trobada de la sortida serà davant de la Casa de la Vila.

El divendres, 12 d'octubre, a les 7 de la tarda, es durà a terme 'Intervencions arqueològiques al nostre territori', a càrrec de l'arqueòloga Imma Teixell. A les 8 serà el torn de la ponència 'Excavacions a l'Hospital del Coll de Balaguer', per l'arqueòleg Isidre Pastor.

L'endemà, dissabte, i a dos quarts de 8 del vespre, es farà 'Els darrers caçadors al sud de Catalunya. Noves aportacions a partir de les dades de la cova del Solà del Pep, l'Hospitalet de l'Infant', a càrrec del doctor Dídac Roman, de Universitat de València; Esteban Álvarez, de la Universidad de Salamanca; i de Marian Cueto, de la Universidad de Cantabria.

Pel que fa a la sortida per descobrir els jaciments, serà diumenge, a les 10 del matí, i s'allargarà unes dues hores per fer un recorregut de sis quilòmetres. Entre els punts que es visitaran hi ha la Cova del Gat, la Cova del Fuster i la Cova del Solà del Pep.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics