Dimecres, 23 de Maig de 2018

Cambrils i Vila-seca augmentaran el nombre de connexions d’autobús amb Reus

Afegiran 18 i 24 noves expedicions de transport públic per carretera en dies feiners, respectivament

06 de Setembre de 2017, per Isabel Martínez
  • Les autoritats assegudes a un autobús Plana

    ACN

Incrementar els serveis a la ciutadania en general i, en particular, als estudiants. Aquest és l’objectiu de les millores en els serveis d’autobús que uneixen les poblacions de Cambrils i de Vila-seca amb Reus, especialment pel que fa a la zona de Bellissens on es localitzen l’hospital Sant Joan i gran part de les facultats de la URV. Unes millores que, a partir del 12 de setembre, representaran implantar 18 noves expedicions de bus entre Cambrils i Reus en dies feiners i 24 viatges entre la capital del Baix Camp i Vila-seca. Un augment de la xarxa de transport públic que continuarà operant l’empresa Plana i que rebrà una inversió de 200.000 euros anuals per part de la Generalitat de Catalunya.

El departament de Territori i Sostenibilitat estima que la posada en marxa d’aquests nous combois representarà un increment de la demanda d’entre 20.000 i 30.000 viatgers durant el primer any. De la seva banda, l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha manifestat la seva satisfacció per l’enllaç “per primera vegada en la història” amb l’hospital Sant Joan de Reus.

El projecte del baixador de Bellissens, a la tardor

En el marc de la presentació pública d’aquests nous serveis, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha fet èmfasi en què l’augment puntual d’aquests serveis contribueix a “l’estratègia global” de millorar la mobilitat del Camp de Tarragona, un àmbit en el qual hi haurà noves “perspectives en els propers mesos i setmanes”.

En aquest sentit, Font ha avançat que durant aquesta tardor es presentarà a Reus el projecte constructiu del baixador ferroviari de Bellisens que la Generalitat està redactant. Un projecte que, aleshores, haurà d’assumir el Ministeri de Foment per la seva posada en marxa i que anirà en la línia dels nous serveis ara iniciats possibilitant “la intermodalitat”.

Pel que fa a la línia d’autobús exprés que es va posar en marxa fa uns mesos entre Cambrils i Tarragona, Font ha apuntat que ha incrementat un 30% la demanda mitjana al llarg del primer any de funcionament. Un índex que ha valorat com a molt positiu i que va en la línia de generar una nova mobilitat entre els 5 principals nuclis de població del Camp de Tarragona.

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat ha explicat que aquestes actuacions s’incardinen en altres projectes que s’estan treballant a nivell de territori, un terreny en el qual el primer tinent d’alcalde de Vila-seca, Xavier Farriol, ha anunciat que s’està estudiant implantar una línia intermunicipal d’autobús que connecti els barris i els diferents nuclis del municipi. Farriol ha avançat que la previsió és que aquesta línia pugui entrar en funcionament el 2018.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)

Reportatges