La millor època per consumir galera és al gener i al febrer quan està més plena de carn i ovada. Per això durant tot aquest mes Cambrils convida a degustar aquest crustaci en la quarantena de restaurants de la localitat que ofereixen menús especials dins les tretzenes Jornades de la Galera i la Cuina Marinera. Entre els plats que proposen els cuiners n'hi ha de clàssics com les galeres fregides i en arrossos i d'altres que poden sorprendre com el romesco de rap amb galeres i carxofes, el carpaccio de galeres i foie, trinxat de bolets amb allioli de galera i ou poché, o sopa torrada de galeres i mandarina. Els preus dels àpats complets varien entre els 17,90 i els 45 euros.
Activitats populars
Aquestes Jornades de la Galera, que enceten el calendari gastronòmic de la vila, inclouen diverses activitats que començaran a desplegar-se aquest cap de setmana. Així, avui mateix a la tarda i divendres vinent es podrà fer la visita guiada Galeres en viu, que mostra les instal·lacions de la Confraria de Pescadors de Cambrils i al mateix temps ofereix informació sobre l'art de pescar galeres i sobre el recorregut que fan les galeres des de les barques fins a la llotja. Aquest diumenge a dos quarts de deu del matí tindrà lloc el primer àpat popular de les jornades. Serà a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola i consistirà en la ja tradicional fregida de galeres i calçots. El preu de la degustació serà de quatre euros.
El dia 19 l'activitat es traslladarà al port amb la Galerada popular, que ofereix la degustació de fideus amb galeres segons la recepta tradicional de bord de la Confraria de Pescadors de Cambrils. El preu del tast també serà de quatre euros. A més, durant el matí, a les escales reials es faran demostracions de vela llatina, passejades amb llagut per a la canalla i tallers didàctics també per als més petits.
Finalment el dia 25 es podrà participar en un curs d'iniciació al tast d'olis d'oliva verge extra, a càrrec del Centre de Desenvolupament de l'Oli, a les instal·lacions de la Cooperativa.
Les jornades inclouen el concurs De la Mar als Fogons, per a joves cuiners a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics