Cookie control
Dilluns, 30 de Març de 2020

Camí Mendoza: 'Teníem clar que el país no el podíem deixar de banda, a l’hora de formar govern'

21 d'Agost de 2019, per Marc Busquets
  • Mendoza, després de l'entrevista amb Reusdigital.cat

    Reusdigital.cat

Camí Mendoza (Cambrils, 1965) encara el seu segon mandat com a alcaldessa de Cambrils. En aquesta ocasió, però, no governarà el municipi amb el suport dels socialistes. Aquesta i altres qüestions d'actualitat són abordades al llarg d'una entrevista a Reusdigital.cat en què també es tracta la figura del regidor adjunt a l'alcaldia, les inversions de futur o la temporada d'estiu. 

Quina nota hi posaria, a l'anterior mandat?

De l’1 al 10?

De l’1 al 10.

No sé si m'he d'avaluar a mi mateixa, les coses com siguin també. Crec que podem dir que entre un 7 i un 8. Un 8, va.

Tot i això, no ha reeditat el pacte de govern amb el PSC. I tot va anar molt de pressa, el que devia sorprendre més d'un. 

En segons quins entorns, et puc dir que no va sorprendre gens, sinó al contrari.

Pressions?

No tant. És a dir, nosaltres, com a Esquerra, teníem molt clar que el país no el podíem deixar aparcat, a l’hora de formar el govern. Després de tot, té a veure amb les persones que hem de tractar i tirar endavant polítiques municipals, això ho teníem claríssim. El PSC, en campanya, ja es va pronunciar, en aquest sentit. El que sí que et puc dir és que el que em reconforta del pacte que hem assolit és que moltíssimes persones, molts cambrilencs i cambrilenques, estan contents.

Això hi ha tingut a veure?

No és que haguem fet el pacte per això, sinó que simplement hi ha molta gent a la qual ha satisfet. Per tot plegat em reconforta molt, perquè vam anar ràpid, vam escollir nosaltres, ja que les vam proposar nosaltres, les converses.

La qüestió nacional va ser una línia vermella, per tant, amb el PSC? O hi va haver alguna altra cosa?

No, no va ser una línia vermella, però jo el que volia era sentir-me còmoda. Principalment, teníem clar que havíem de coincidir en les polítiques municipals que volem dur a terme. 

No hi coindeixen pas, ERC i PSC en aquestes polítiques?

Estrictament parlant, hauríem pogut conincidir-hi. Però en les converses que vam iniciar després de les eleccions, amb els nostres socis actuals, de seguida vam coincidir en les prioritats i, a més, en clau de país. Vaig trobar-hi comfort i ja no vam trobar que fos necessari explorar altres possibilitats de pacte amb altres forces.

La relació entre ERC i PSC s'ha trencat?

La mà estesa, per part nostra, hi és. Amb el PSC i amb els altres grups de l'oposició, clar, però especialment amb el PSC perquè hem estat socis de govern. Per part nostra, ens agradaria que en qüestions concretes puguin donar suport al govern. 

En el pacte actual hi ha la figura del regidor adjunt a l’alcaldia.

Aquesta figura està establerta al Reglament orgànic municipal aprovat amb en l'època de Robert Benaiges. Per tant, ve de lluny. Cal entendre que el Cambrils de fa 20 anys no és el Cambrils d’ara; el de fa 10 anys, tampoc, i el d’aquí 10 anys tampoc no serà el d’ara. El municipi es fa gran, i hi ha una gran complexitat, al municipi. La figura del regidor adjunt a l'alcaldia preveu que, en determinats termes puntuals, com a alcaldesa jo pugui delegar.

Cap on tirarà, el nou govern Mendoza?

Estem treballant el Pla d'acció municipal, intensament, els tres grups municipals. És el primer que hem de fer. Les línies estratègiques, a banda, les tenim molt clares. Volem millorar la vida de les persones, això no ens cansarem de dir-ho mai, és el nostre objectiu principal. Hi ha certa recuperació econòmica i l’endeutament al municipi s'ha reduït perquè vam fer una bona gestió. Això ens permetrà poder invertir en el municipi pel que fa a infraestructures, potser per a algun equipament. Per tant, volem fer inversions a Cambrils, ja que uns anys enrere potser no va ser possible pel context econòmic que hi havia. 

L'oposició diu que la dimissió del gerent d'Aparcam ha estat opaca. 

S’ha tret de context, aquest tema. Aquest senyor és com qualsevol altre treballador de la casa. El dia que ell ho considera, comunica que, per motius personals, deixarà el seu lloc de treball tal dia. I nosaltres, des d’aquell dia, ens posem en funcionament, de la mateixa manera que quan algú ens comunica que està de baixa per malaltia, posem per cas, i busquem una solució interna. Del cas n'hem fet la mateixa gestió i això ha coincidit en aquest període electoral i de constitució de govern. El cas és que els socialistes van dir al ple que ho sabien, perquè eren al govern. No és pas una qüestió d'opacitat, sinó que se n'ha fet una gestió interna. L'oposició ha volgut usar aquesta situació.

És la feina de l’oposició, suposo.

Hi ha molts canvis laborals. És a dir, és una gestió més d’una baixa laboral. En aquest cas, ha sigut una baixa voluntària, però quan es dóna la baixa, engegues la maquinària per substituir aquella persona amb el mecanisme que pertoca, segons si està en un conveni o en un altre, i és el que vam fer. Però no es comunica pas, la situació de totes les persones que es donen de baixa.

Quina valoració en fa, per ara, de la temporada d'estiu?

Tenim diversos actius, com ara el Festival internacional de música. I fa uns anys que tenim un actiu renovat, com és el Parc Samà. No és de propietat municipal, però, com dic, és un actiu més, un atractiu més que fa que vingui gent a veure'ns. Les previsions, ja a l'inici de temporada, eren bones. Quan parles amb el sector, i tot i que cal esperar a final de temporada, la valoració que fan és bona. Potser et diuen que no hi ha tanta gent com anys enrere, però que fan bona despesa. Tot plegat són sensacions, ho torno a dir, i caldrà encara esperar unes setmanes.

S'ha referit al Parc Samà. Que s'hi facin activitats com la d'aquell gran parc del terror, li agrada?

El que em pugui agradar és personal. A banda, i sobre el parc del terror, el cert és que l’empresa organitzadora té molt clar que de cara a aquesta temporada l'ha de reconduir. Quan fas una cosa per primera vegada no saps quin èxit pot tenir. Jo penso que l'entorn del Parc Samà permet fer altres coses, moltes adreçades al turisme familiar, i aquesta és la prioritat. Ara fa uns dies que hi he estat i convido a tothom a anar-hi perquè la vegetació i els animals són un atractiu. Per tant, no ho veig pas malament, que puntualment, durant l’any, s'hi facin tot tipus d'esdeveniments. Després de tot, és així com es pot complementar l'oferta lúdica de Cambrils.

Canvio de tema. Segueix la situació del CF Reus B Cambrils? És un club privat, però du el nom del municipi.

Estem informats de com està anant la situació. El que és cert que com a Ajuntament, des de fa uns anys, amb el Reus hi havia un conveni i avui per avui més o menys es manté. La meva preocupació és com s’acabarà, tot això.

Té una mínima informació, però?

De contacte n'hi ha hagut. Quan s’han fet partits, jo hi he estat convidada especialment, vull que de relació n'hi ha hagut mentre les coses han anat funcionant.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Joan P.  22 d'Agost de 2019

Non govern

Dediqui's a tenir Cambrils més net i millor cuidat. Fot fàstic. Turisme de qualitat, ha,ha,ha!!El passeig, les plates, els contenidors fastigosos de brossa, les clavades eternes i injustificades per poder aparcar i els impostos abusius a les segones residències no tenen nom ni justificació. El país real no és el que vostè somia i que no veurà mai. S'han instal.lat en una falàcia independentista que no porta enlloc, i mentrestant es podreix la convivència i el poble no avança.