Dijous, 25 d'Abril de 2024

Propostes de cultura i oci per a un nou cap de setmana de confinament

17 d'Abril de 2020, per Redacció
  • 'Freud', a 'Netflix', és una de les propostes d'oci que us fem aquest cap de setmana

    'Netflix'

Tornen, un cap de setmana més, els plans d'oci i de cultura per passar d'una manera (una mica més) amena el confinament a casa. Com és habitual, diversos membres de l'equip de redacció de Reusdigital.cat us fan una proposta que esperem que pugui ser del vostre interès. Cinema, música i llibres, entre altres, per omplir el temps lliure d'aquests dies. 

Som-hi!

Marc Busquets recomana 'Freud'

Disponible a 'Netflix', és una sèrie coproduïda per alemanys, austríacs i txecs. Els tres primers capítols es van estrenar en exclusiva al festival de cinema de Berlín, en una mostra més que les plataformes de continguts audiovisuals de pagament s'estan imposant també com a grans productors. 

La novetat d'aquesta aproximació a la figura de Freud és que el converteix en una mena d'investigador d'una sèrie de crims que tenen lloc en una magníficament recreada Viena del segle XIX. De fet, per plantejament i per estètica, pot recordar altres sèries com 'El alienista' o 'Penny dreadful'. 

Alba Cartanyà recomana 'Por qué amamos a los perros, nos comemos a los cerdos y nos vestimos con las vacas'

Llibre de la doctora en psicologia Melanie Joy, proposa un exercici de reflexió sobre la relació que tenim amb els animals i perquè, a través d’un procés de negació, preferim no ser conscients d’una part de la realitat. 

És fàcil de llegir i és un d’aquells llibres que pot fer canviar el plantejament que tenim en aquesta qüestió.

La versió electrònica la podreu adquirir aquí per 4,99 euros. 

41woleuqdxl.jpg

Cristina Valls recomana la saga Bourne

Va ser a principis de la dècada passada quan va irrompre a la pantalla gran l'agent Jason Bourne. Sense memòria i entrenat per ser una letal màquina de matar, i encarnat per Matt Damon, l'antiheroi recorrerà el món sencer a la recerca de respostes i de la seva pròpia identitat. 

Plataformes com 'Netflix' o 'Amazon prime' us permetran fer un marató el dissabte a la tarda. 'El caso Bourne' (Doug Liman, 2002), el primer film, té escenes d'acció rodades amb nervi; 'El mito de Bourne' (Paul Greengrass, 2004) i 'El ultimátum de Bourne' (Paul Greengrass, 2007) no només mantenen sinó que eleven el nivell. 

Cal destacar que després hi va haver un 'spin-off', 'El legado de Bourne' (Tony Gilroy, 2012) que no desentona del conjunt però que tampoc destaca per cap de les seves virtuts. Finalment, fa quatre anys, Greengrass i Damon van sumar esforços de nou per rodar una quarta pel·lícula encara prou reeixida. 

Marià Arbonès proposa escoltar el disc ‘Upojenie’, de Path Metheny i Anna Maria Jopek

A principis dels anys 2000, en una estada a Varsòvia de Path Metheny, la vocalista i compositora Anna Maria Jopek li va proposar gravar un disc amb versions dels dos, a més d’algun tema de la parella d’ella, Marcin Kydrynsk i alguna peça folklòrica de Polònia.

Metheny va respondre que si, i el resultat és aquest preciós disc anomenat ‘Upojenie’, expressió polonesa que traduda al català significa “èxtasi”. La veu d’Anna Maria Jopek encaixa a la perfecció amb la guitarra de Path Metheny i la instrumentació dels músics que els acompanyen.

Al disc 'Upojenie' trobareu bon jazz contemporani amb dosis de pop.

L'equip de Reusdigital.cat us recomana 'La música està a casa'

Acabem les propostes del cap de setmana amb la inicativa sorgida des del teixit artístic de la ciutat i del Camp i de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Reus. Es tracta del festival 'La música està a casa', una sèrie d'actuacions en línia que es podran seguir a Internet. 

En aquest enllaç hi trobareu el programa. L'esdeveniment és des d'aquest divendres fins al diumenge. 

La recomanació d'Isabel Martínez

La recomanació d'aquest cap de setmana es pot gaudir en diversos formats: editorial o audiovisual, de la mà de la historiadora britànica Helen Castor. Per als incondicionals del primer mitjà, Castor ha publicat 'Lobas' (Ático de los Libros, 2020) en el qual es recull la història de quatre dones (Matilde, neta de Guillem el Conqueridor; Leonor d'Aquitània; Isabel de França i Margarida d'Anjou) que van pretendre el tron anglès durant l'Edat Mitjana.

A aquelles persones que els agradi la història i disposin de la plataforma 'Netflix', poden veure també una sèrie de tres documentals ('She wolves') que tracta la mateixa temàtica i recorre alguns dels espais on s'hi va desenvolupar la vida d'aquestes dones amb l'afegit que amplia la visió als regnats de Joana, Maria i Isabel d'Anglaterra.

 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics