Cookie control
Dijous, 04 de Juny de 2020

Un poble per menjar-se'l

Ulldemolins viu diumenge la 39a Diada gastronòmica de la truita amb suc, que inclou tastos, un popular concurs i diversos actes festius

07 de Març de 2020, per Marc Busquets
  • La cita aplegarà veïns i visitants al voltant de la taula

    Ajuntament d'Ulldemolins

Un cop més, i ja en són 39, Ulldemolins viurà la Diada gastronòmica de la truita amb suc. Tastos, àpats populars i altres activitats s'organitzen al voltant de la menja, tota una delícia prioratina que atrau veïns i visitants. Enguany, tal i com exposa a Reusdigital.cat el batlle de la vila, Sergi Méndez, la cita culinària d'aquest diumenge picarà l'ullet a la commemoració del Dia internacional de les dones amb la lectura del manifest corresponent a tres quarts de 2 del migdia. 

Des de les 8 del matí i fins ben entrada la tarda, la plaça del Loreto serà l'epicentre d'una festa en què s'esperen despatxar més d'un miler de degustacions, a partir de les xifres d'esdeveniments anteriors. "Ens agrada que s'identifiqui Ulldemolins amb la truita amb suc", subratlla. 

Una festa d'esperit participatiu

Méndez assenyala que la cita està consolidada i que, de fet, "ja és un referent" al territori. El model de la festa va canviar uns anys enrere, apunta el batlle, tot implicant establiments del poble en l'elaboració de la truita per servir degustacions i altres productes típics. Per tot plegat, la diada ha esdevingut, en part, una fira de gastronomia. Sense perdre l'essència, destaca l'alcalde. L'exemple és la celebració del tradicional concurs on prenen part els veïns, i que un jurat (enguany integrat per dones vinculades al poble) supervisa. "D'aquí en surt la millor truita de totes i, a banda, la més ben decorada", precisa. "Ens agrada que la jornada tingui aquest esperit participatiu", afegeix. 

En aquesta línia, Méndez destaca igualment l'esmorzar popular que té lloc al poliesportiu (a dos quarts de 9) i que serveix "per escalfar motors, per començar amb els preparatius" necessaris per desenvolupar la jornada amb èxit. De portes enfora, Méndez posa en valor el fet que la diada sigui un reclam per dinamitzar els establiments de la vila. "La festa és també un aparador per a la restauració del poble, perquè es pugui presentar la seva cuina. La intenció és potenciar Ulldemolins com un espai gastronòmic on qui vingui a veure'ns pugui tastar la nostra truita amb suc no només quan hi ha la diada, sinó en qualsevol època de l'any", fa constar. 

Si bé encara s'ha de viure la 39a edició de la Diada gastronòmica de la truita amb suc, Méndez avança que la voluntat del consistori és "donar a la 40a la importància que creiem que mereix". "Després de tot, és una de les festes del sector més veteranes de tot Catalunya", conclou amb orgull. 

En aquest enllaç hi trobareu tot el programa de la jornada. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics