Divendres, 18 de Gener de 2019

Comença la neteja del barranc de Barenys de Salou per minimitzar els danys de possibles aiguats

Es tracta d’uns treballs necessaris per tal de minimitzar els danys en cas d’avingudes d’aigües pluvials considerables

22 de Desembre de 2017, per Infocamp.cat
  • Els treballs consistiran en l’esbrossada i l’eliminació de canyes del barranc de Barenys

    Cedida

Aquesta setmana han començat els treballs d’esbrossada i eliminació de canyes de la llera del barranc de Barenys, que desemboca a la Platja de Ponent de Salou, on ja és considerat com un mal endèmic que provoca periòdiques inundacions del Barri de la Salut. Per tal de minimitzar els danys en cas d’avingudes d’aigües pluvials considerables i evitar arrossegaments de canyes i possibles obstruccions, és necessari realitzar el manteniment i neteja sobre la vegetació invasiva al barranc.

Es tracta d’un fet que ja forma part del programa de conservació i manteniment de lleres públiques de Catalunya del Departament de Medi Ambient de la Generalitat i que és gestionat per l’Agència Catalana de l’Aigua. El regidor d’Urbanisme, Marc Montagut, ha manifestat la bona entesa amb les respectives empreses i ha assegurat que “des de la corporació se seguirà treballant per la bona conservació del municipi”.

L’empresa encarregada de dur a terme aquesta actuació al barranc de Barenys és Forestal Catalana, SA., amb un període de durada d’unes dues setmanes aproximadament i un pressupost final de 9.266.69 euros (IVA inclòs);dels quals l’ACA aportarà el 80% del cost total (7.413,35 euros) i l’Ajuntament de Salou col·laborarà en un 20% (2.242,54 euros)).

COMENTARIS (0)

Reportatges