Dimecres, 25 d'Abril de 2018

Covestro i Ercros acorden mantenir les plantes de Tarragona i Flix fins almenys 2020

La filial de Bayer comprarà el 40% del clor de la química catalana que, al seu temps, adquirirà l'àcid clorhídric que amb ell produeixi per a la factoria de fosfat bicàlcic

16 de Març de 2017, per ACN
  • Pla general de la planta de Covestro a Tarragona

    ACN

Covestro i Ercros han arribat a un acord per mantenir l'activitat de les seves respectives plantes d'MDI a Tarragona i fosfat bicàlcic a Flix (Ribera d'Ebre) fins, almenys, l'any 2020. Totes dues companyies s'han compromès a subministrar-se mútuament per continuar garantint les seves respectives produccions. El contracte preveu que Covestro continuarà adquirint clor a Ercros: en aquest moment absorbeix al voltant d'un 30% de la seva producció. Amb aquesta substància, la filial de Bayer produirà àcid clorhídric a la planta d'MDI de Tarragona que vendrà a la química catalana perquè subministri la planta de fosfat bicàlcic de Flix, seguint el mateix esquema de proveïment vigent actualment.

Segons Covestro, la mesura permetrà "minimitzar" l'acomiadament de 120 treballadors previst inicialment amb el tancament de la fàbrica de Tarragona, que l'empresa mantenia com a definitiu fins fa només unes setmanes. Tampoc perillen, de moment, els 40 llocs de treball que Ercros manté a Flix amb la producció de fosfat bicàlcic.

COMENTARIS (0)

Reportatges