Cookie control
Dimecres, 15 de Juliol de 2020

Culpabilitzen l’ocupació ‘privada’ de llits del col·lapse a les Urgències de Joan XXIII

24 de Febrer de 2015, per Tarragona21.com/ Grup de Diaris Digitals de Catalunya
  • Entrada de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona

    Tarragona21.com

La setmana passada la Secció Sindical de la CGT (SSCGT) a l’Hospital Joan XXIII alertava del col·lapse al Servei d’Urgències de l’hospital, i denunciava que en cap cas es devia a l’arribada de la grip, que es pot preveure perquè arriba periòdicament. Els membres de la CGT denunciaven que el col·lapse a les urgències del Joan XXIII i la demora que està patint un gran nombre de pacients “és el resultat de la política de retallades en el sistema sanitari públic”.

En relació a aquests fets, el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona (CGT, Co.Bas i la CUP) denuncia ara que part del col·lapse denunciat per la SSCGT “té relació directa amb l’ocupació privada de llits al Socio Sanitari Francolí (que pertany a l’empresa GiPSS)”. Segons ha pogut saber el Grup de Treball, la setmana passada entre 40 i 50 pacients estaven en llista d’espera per ingressar a l’Hospital Francolí, i aquests romanien a diferents serveis de l’HJ23 o a les mateixes urgències. Alhora, altres pacients que estaven al Servei d’Urgències i esperaven a poder ser ingressats a plantes d’hospitalització, “havien de ser ubicats als passadissos del Servei d’Urgències en lliteres, llits i cadires”. En resum, denuncia la plataforma sanitària, “mentre els pacients que havien d’anar al Francolí no desocupaven els llits de l’HJ23, els que estaven als boxos del Servei d’Urgències no podien ingressar, i s’incrementava el col·lapse als passadissos, per la manca de llits d’hospitalització”.

‘Llits privats en centres de titularitat 100% pública’

En relació a aquest fet, el Grup de Treball denuncia que actualment hi ha entre 15 i 18 pacients privats ocupant llits al Socio Sanitari Francolí, quan aquest és de titularitat 100% pública. “Com a conseqüència d’aquesta ocupació de llits privats, hi ha persones que no hi poden ser ingressades”, asseguren. A més, el Grup de Treball no només denuncia la privatització del servei public sinó també la “infrautilització de l’equipament humà i tècnic per atendre pacients complexos que s’han de quedar a l’HJ23, ja que els pacients que tenen llits pagant són de tipus residència o geriàtric”.

De tot plegat, el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat pública remarca dues reivindicacions que considera imprescindibles. La primera és la “recuperació i l’ampliació (si s’escau) de la totalitat de llits disponibles a l’HJ23 (s’han perdut 83 llits entre el 2010 i el 2014) i la contractació del personal necessari per a una atenció sanitària pública de qualitat”. En segon lloc, demana que “no s’instrumentalitzi la gerència única GiPSS-ICS per a afavorir el procés de privatització de la sanitat”, i recorden, en aquest sentit, que “dins del Consell d’Administració de GiPSS hi ha directius de la Xarxa Santa Tecla”.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics