Dilluns, 25 de Març de 2019

De les barques als restaurants

Cambrils celebra, del 20 d'abril al 6 de maig, les 6es Jornades dels Fideus Rossos, un plat tradicional que formarà part del menú de 33 restaurants

16 d'Abril de 2018, per Josep Cartanyà/ Infocamp
  • Els fideus rossos seran protagonistes a Cambrils

    Cedida

Cambrils convida a gaudir aquesta primavera d'una nova experiència gastronòmica a través d'un dels seus plats tradionals, els fideus rossos, un producte que menjaven els pescadors a les barques -"a dalt a bordo"- i que, amb el temps, s'ha fet un lloc en l'oferta culinària dels restauradors. Una bona ocasió per gaudir d'aquest plat seran les sisenes Jornades dels Fideus Rossos, que tindran lloc del 20 d'abril al 6 de maig. Engunay, hi participaran 33 restaurants que inclouran aquest plat en els seus menús, maridat amb la cervesa Inèdit de Damm, patrocinadora de la iniciativa.

L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha recordat l'origen d'aquest plat tradicional i ha destacat que el treball conjunt amb els restauradors fa possible activitats gastronòmiques com aquesta que "ajuden a portar més gent a casa i a descentralitzar la temporada turística". Per la seva banda, la regidora de Turisme, Mercè Dalmau, ha remarcat que les jornades contribueixen "a que la gent conegui els nostres restaurants i la tradició culinària de Cambrils, com a capital gastronòmica de la Costa Daurada". També ha assenyalat que la cervesa 'Inèdit' de Damm marida molt bé amb els plats cuinats amb fideus rossos i de peix.

El representant de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils, Josep Maria Pellicer, ha destacat l'enorme varietat de plats que oferiran els restaurants participants. Si bé és cert que els fideus rossos s'acostumen a cuina de forma tradicional, en aquesta edició també es podrà gaudir de propostes més innovadores i vanguardistes. Pellicer també ha apuntat que els clients trobaran "menús molt complerts, amb primers plats que poden anar des d'entrants per picar fins a plats únics, abans dels fideus rossos, que és el plat principal". Alhora, el restaurador ha recordat que la gent trobarà un ampli ventall de preus per a tothom -de 20 a 46 euros-.

COMENTARIS (0)

Reportatges