Dijous, 13 de Desembre de 2018

Debats, xerrades i 'molta festa', a la primera jornada popular del Camp

Tindrà lloc aquest proper dissabte, 17 de març, des de quarts d'11 del matí

13 de Març de 2018, per Redacció
  • Cartell de l'activitat

    Cedida

Una part important del teixit associatiu de la Selva del Camp s'ha implicat en la primera jornada del Camp, un esdeveniment que se celebrarà el proper dissabte 17 de març, coincidint així amb el Dia internacional contra el feixisme, el racisme i la xenofòbia; la jornada de Defensa de l'Escola Pública a Catalunya, i recollint la mobilització de la Vaga Feminista del passat 8 de març.

Les xerrades s'iniciaran a dos quarts d'11 del matí, amb Gerard Nogués, de l'Ateneu Cooperatiu del Camp CoopCamp, que proposa una xerrada centrada en l'economia social i cooperativa com a alternativa econòmica. A les 12 del migdia, Jesús Rodríguez, periodista de la Directa i activista, intervindrà sobre 'Els mitjans de comunicació i maquinària repressiva'. Més tard, a les 4 de la tarda, hi haurà una taula rodona sobre els drets de les persones, amb intervencions com ara 'Educació i racisme' a càrrec de Cecília Bayo, de l'Assemblea Groga de Gràcia; 'Els drets laborals' a càrrec d'Ermengol Gassiot, secretari general de la GCT; i 'Els nostres drets davant la repressió' a càrrec de Norma Pedemonte, advocada d'Alerta Solidària.

Com a complement formatiu, es projectaran els documentals 'Por al Cel, La vida a la Selva del Camp durant els bombardejos feixistes al Camp de Tarragona (1936-39)', i 'Copel, una història de rebeldia y dignidad'. A partir de les 2 del migdia, se celebrarà un dinar popular a la plaça de les Pletes. Al llarg del dia, hi haurà també altres activitats, com una cercavila pel poble, un vermut amb activitats infantils pels menuts, i diferents actuacions musicals, entre d'altres.

Aquesta jornada neix amb voluntat de continuïtat, perquè té la intenció de ser l'inici d'altres espais que es vagin fent en altres pobles i ciutats del Camp de Tarragona, segons han exposat els seus impulsors. 

COMENTARIS (0)

Reportatges