Dimarts, 19 de Juny de 2018

Detingut Antoni Mas, promotor del FIM de Cambrils, per una estafa piramidal de 200 milions d'euros

Els Mossos reclamen als afectats que es personin a les seves oficines per denunciar

13 de Juny de 2017, per Redacció/ Enrique Canovaca
  • Antoni Mas, a la dreta, acompanyat de l'actual alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, durant la presentació del FIM

    Cedida

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 6 de juny a Antoni Mas, de 64 anys i propietari de les empreses ATA Producciones y Eventos Barcelona 2003 i Publiolimpia SL, per un presumpte frau piramidal de 200 milions d'euros en la denominada operació Auriga. Mas, a qui  la Unitat Central de Delictes Socioeconòmics i Falsificació de Moneda acusa d'un delicte d’estafa i falsedat documental, és l'impulsor del Festival Internacional de Música (FIM) de Cambrils, entre d'altres esdeveniments.
 
"A principis del mes de juny els Mossos van tenir coneixement que el propietari de dues empreses de promoció musical i publicitat podria està involucrat en un important frau financer de tipus piramidal", indica la policia catalana en un comunicat. Els investigadors van poder comprovar que l’empresari s’aprofitava de la seva estructura empresarial i li oferia un alt rendiment financer a tots els seus inversors.
 
L’operativa defraudatòria consistia, segons els Mossos, que l’arrestat oferia alts rendiments en interessos, molt per sobre d’altres productes financers, si els estafats invertien diners presumptament destinats a la compra d’espais publicitaris de grups i  mitjans de comunicació d’àmbit estatal i la seva posterior cessió i venda a grans societats per tal que s’hi anunciessin.
 
El detingut simulava i falsificava les factures amb aquestes grans empreses que suposadament es volien anunciar a televisió i obtenia el capital dels inversors aportant els contractes i factures falsificades com a garantia. Mitjançant aquesta dinàmica va arribar a defraudar a grans i petits inversors fins a 200 milions d’euros, segons els Mossos d'Esquadra.
 
Aquelles persones que s’hagin pogut veure afectades o perjudicades per aquests fets poden adreçar-se a qualsevol comissaria dels Mossos d’Esquadra i ja es posaran en contacte amb la Unitat Central de Delictes Socioeconòmics i Falsificació de Moneda per tal de poder-los denunciar. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions. Després de passar a disposició del jutge, Mas ha quedat en llibertat amb càrrecs.

L'Ajuntament de Cambrils diu treballarà per mantenir el festival d'enguany

En un comunicat, l'Ajuntament de Cambrils assegura que està treballant per poder mantenir l'edició d'enguany del FIM, prevista entre el 27 de juliol i el 13 d'agost. "La voluntat de l'equip de govern és que el festival se celebri tal com estava previst i farà tots els possibles perquè sigui així", indica el govern municipal.

Fonts del Festival Internacional de Música de Cambrils han assegurat a Reusdigital.cat que després de la detenció de Mas, la setmana passada, Publiolimpia renuncia a la gestió d'aquest esdeveniment musical i ara l'Ajuntament es trobaria a la recerca d'alguna altra empresa que se'n faci càrrec. Segons aquestes mateixes fonts, els grups confirmats al cartell mantindrien les seves actuacions, tot i que aquest és un extrem no confirmat al 100%. De fet, sembla complicat que amb tan poc temps es pugui fer un canvi de gestior.

Per la seva banda, fonts de l'Ajuntament de Cambrils han explicat a Reusdigital.cat que la gestió del FIM va a càrrec del propi Mas i que el consistori l'únic que fa és cedir l'espai del Parc del Pinaret a l'empresa guanyadora del concurs públic, en cap cas donar uns diners per tal que els gestioni el promotor detingut. És Antoni Mas qui s'encarrega de contractar els grups i d'arriscar-se en les inversions. L'Ajuntament sí que posa, en canvi, el servei de policia i brigades municipals.

Rogerd Hodgson, Tom Jones o The Cranberries, al cartell d'enguany

El cartell del festival anunciat per enguany, a l'espera de saber si es pot mantenir, és Michael's Legacy, el 27 de juliol; Tom Jones, el 28 de juliol; Rosana, el 29 de juliol; Gemeliers, el 30 de juliol; Love of Lesbian, el 4 d'agost; Ana Torroja, el 5 d'agost; Robe, el 6 d'agost; The Cranberries, el 7 d'agost; Jarabe de Palo, el 10 d'agost, i Roger Hodgson of Supertramp, l'11 d'agost.

Quan es van posar a la venda les entrades, a principis d'abril, es van vendre gairebé un miler durant un cap de setmana, a través del web del festival, de Ticketea i l'Oficina del Patronat de Turisme de Cambrils. Ara caldrà veure si suspenen les actuacions com es retornaran els diners.

COMENTARIS (1)

Comentaris

Joan Anton Carricondo Oyonate  13 de Juny de 2017

Visca els controls!

Hi ha personatges que en lloc de mullar-se, coneixent certs temes, es dediquen a magnificar temes sense importància però amb molt de suc per aprofitar. Certs llocs de rellevància haurien d'estar obligats moralment, com a mínim, a treballar per la neteja. Hi ha presumpció i, potser, no culpables però...

Reportatges