Dimarts, 22 de Gener de 2019

Detingut un camioner a Vila-seca que utilitzava la documentació d’un altre transportista per circular sense descans

Els Mossos d’Esquadra van comprovar que el dia abans només havia descansat durant dos períodes de dues hores

17 de Maig de 2018, per ACN
  • Els Mossos van detenir el camionar a l'A-7 a Vila-seca

    Reusdigital.cat

Els Mossos d’Esquadra van detenir dimarts un home de 32 anys, de nacionalitat britànica i veí de Buxton (Regne Unit), per utilitzar la documentació d’un altre transportista per poder circular sense descans. Els fets van tenir lloc la nit de dilluns a dimarts, quan agents dels mossos que estaven fent un control de transports a l’autovia A-7 a Vila-seca van aturar un camió. El conductor, en veure el control policial, va fer marxa enrere i va estacionar el vehicle en el carril de circulació. El camioner va donar diverses respostes contradictòries per justificar la seva acció. Tot seguit, els agents van fer una inspecció de la documentació del transportista i van comprovar que la informació aportada pel tacògraf -l’aparell que registra l’activitat del vehicle i del conductor-, mostrava una irregularitat.

Els mossos van comprovar que el conductor, quan havia de fer el descans obligatori establert en la legislació, introduïa la targeta de conductor d’una segona persona. D’aquesta manera, el transportista simulava que estava descansant durant la conducció d’un segon conductor que, en realitat, no hi era. 

La informació aportada pel tacògraf digital va mostrar als agents que, de les 24 hores de dilluns, el conductor només havia fet quatre hores de descans fraccionades en espais de dues hores. 

L’home va quedar detingut com a presumpte autor d’un delicte de falsificació de document públic. Després de passar aquest dimecres a disposició del jutjat de guàrdia de Tarragona, va quedar en llibertat amb càrrecs.

COMENTARIS (0)

Reportatges