Cookie control
Dimecres, 22 de Maig de 2019

Dídac Nadal presenta un projecte de ciutat per 'recuperar la il·lusió i el lideratge de Tarragona'

El candidat a l’alcaldia de Tarragona situa la Cultura i el Patrimoni com uns dels eixos centrals

21 de Febrer de 2019, per Infocamp.cat
  • El candidat a l'alcaldia de Tarragona, Dídac Nadal (PDeCAT), durant la Conferència de Ciutat que ha pronunciat al Teatre Tarragona

    PDeCAT

El candidat a l’alcaldia de Tarragona, Dídac Nadal (PDeCAT), ha presentat aquest passat dimecres les principals línies d’actuació "per recuperar la il·lusió i el lideratge de Tarragona". Ho ha fet durant la Conferència de Ciutat que ha pronunciat al vestíbul del Teatre Tarragona davant una àmplia representació de la societat tarragonina. “El repte que tenim és enorme, de tots nosaltres depèn continuar en el declivi o fer de Tarragona una ciutat extraordinària”, ha afirmat Nadal, que ha destacat que “Tarragona té tots els recursos per convertir-se amb una ciutat amable, neta, segura, participativa, sostenible i competitiva”.

Nadal ha centrat el seu discurs en 12 àmbits en els quals la seva formació treballarà fermament. 'Treball, Dedicació i Entrega’, ha estat el primer apartat on l’alcaldable ha assenyalat que el que més urgeix ara mateix al govern municipal “és treballar”. Per a Nadal, “governar no és només dir-ho, és implicació, mullar-te i, sobretot, treballar, decidir i fer possible”. Una ciutat participativa La participació ciutadana ha centrat l’inici de la conferència de Nadal, qui ha apostat per “una ciutat amb una participació ciutadana real” i ha defensat la proposta encaminada a què la ciutadania decideixi el destí de 2 milions d’euros dels pressupostos municipals.

“Apostem pels pressupostos participatius, qui millor que els veïns i veïnes pot saber les actuacions que necessita el seu barri?”, ha destacat el candidat a l’alcaldia. Nadal també aposta per recuperar la figura “del regidor de barri per refer el diàleg entre l’Ajuntament i la ciutadania” i per crear “els Consells de Barri per tal que es realitzin trobades periòdiques entre totes les entitats de cada zona amb els representants del consistori”. Una administració àgil Un altre dels àmbits destacats ha estat l’administració, en el qual l’alcaldable ha assenyalat “la necessitat urgent d’agilitzar i modernitzar l’administració per donar respostes eficients i ràpides a la ciutadania”.

Una ciutat neta i cívica

La neteja i el civisme han centrat bona part de la Conferència de Ciutat. “En els darrers mesos he tingut l’oportunitat de reunir-me amb nombrosos veïns i veïnes i tots coincideixen en reclamar la millora de la neteja, ho comparteixo”, ha explicat Nadal, que ha afegit: “Hi ha incivisme? Sí, però a Tarragona som més bruts i més incívics que en altres ciutats? Clarament No. L’incivisme creix en aquelles zones on l’autoritat i el control és absent, és això el que està passant a Tarragona”. L’alcaldable aposta per “millorar el contracte de neteja i sotmetre’l a un control més elevat amb inspectors que supervisin totes les tasques”.

Per posar fi a l’incivisme, Nadal ha destacat propostes “a llarg termini com són realitzar més campanyes de conscienciació i sensibilització; i a curt termini com són incrementar la vigilància i elevar el nombre de sancions”.

Una ciutat segura

L’alcaldable s’ha compromès a “incrementar el nombre d’agents de la Guàrdia Urbana i a crear i desplegar la policia de barri”. “Augmentarem la presència policial amb agents a peu per totes les zones de la ciutat, agents que estiguin en contacte continuo amb el veïnat”, ha manifestat Nadal. Nadal també ha anunciat la instal·lació de càmeres de videovigilància. “És evident que no ens agraden les càmeres i també hem de ser conscients que la feina no acaba amb la seva instal·lació. Les càmeres per si soles no fan res i una prova és que allí on n’hi ha, a la Part Baixa, continuen incrementant els actes incívics i delictius”, ha manifestat.

“Cal instal·lar càmeres de seguretat, sí, les urbanitzacions de Llevant, per exemple, fa molts anys que les reclamen, però aquests aparells han d’anar acompanyats d’una supervisió adequada i d’una major velocitat de reacció”, ha afegit Nadal.

Una ciutat amb mobilitat sostenible

“La ciutat ha de ser per a les persones”, ha afirmat Nadal, que considera que “cal crear més zones per a vianants tant al centre com als barris de la ciutat”. En aquest sentit, ha apostat per “fer realitat la connexió de tots els barris amb el centre de la ciutat mitjançant vials per a vianants i bicicletes”. “Connectem Bonavista amb Ferran i Sant Salvador amb el Serrallo”, ha assenyalat. Nadal ha proposat “convertir la carretera T-11 en una autèntica avinguda amable i adequada per a les persones, on es pugui anar a peu o amb bicicleta tant de dia com de nit”.

Pel que fa al foment del transport públic, l’alcaldable s’ha compromès a “incrementar les freqüències amb estudis previs, renovar la flota de vehicles, complir els acords amb els treballadors i millorar les parades d’autobús”. Entre altres propostes, l’alcaldable també ha apostat per “fer realitat una de les grans reivindicacions històriques: la creació de carrils bici”, ha defensat la proposta “d’incrementar els aparcaments per a bicicletes i motos” i ha subratllat “la importància de la creació dels camins escolars”.

La Cultura i el Patrimoni, eixos centrals

Nadal considera que “la cultura i el patrimoni han de ser els grans eixos de totes les ciutats”. “La cultura és projecció, és cohesió, és activitat econòmica, és autoestima...”, ha destacat l’alcaldable, que ha manifestat que “invertir en cultura no és un cost, és una inversió”. El candidat del PDeCAT a l’alcaldia de Tarragona s’ha referit al “gran dèficit d’equipaments que pateix la ciutat: biblioteques, espais expositius, un veritable centre d’art modern i contemporani...”.

“Cal recuperar l’Auditori del Camp de Mart, dignificar i ampliar l’horari de la Casa de la Festa i tampoc tenim cap dubte sobre el destí cultural d’espais com el Banc d’Espanya i la Tabacalera”, ha afirmat. D’altra banda, també ha destacat que “hem de potenciar i enfortir els artistes locals, fomentar la creació artística i projectar-la de portes enfora”.

Pel que fa al Patrimoni històric, l’alcaldable ha estat clar: “Hem de dir prou al menyspreu al nostre patrimoni històric. Ha arribat el moment de ser capaços de mantenir-lo en condicions adequades, de treballar en la seva preservació i projectar-lo al món amb la dignitat que es mereix”.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics