Divendres, 20 de Juliol de 2018

El Banc de Sang s’instal·la al Passeig Marítim de Cambrils per garantir les reserves durant les vacances

Les donacions baixen un 30% durant l’estiu però l’activitat dels hospitals es manté

10 d'Agost de 2017, per Redacció
  • Imatge de l'autocar del Banc de Sang

    Cedida

La campanya d’estiu del Banc de Sang arriba a Cambrils. La Unitat Mòbil de donacions s’instal·larà aquest dijous i divendres, 10 i 11 d’agost, al Passeig Marítim del municipi. L’horari per donar sang serà de 10 del matí a 2 del migdia, i de dos quarts de 6 de la tarda a dos quarts de 10 de la nit.

La campanya 'Amics per sempre' vol animar a tota la ciutadania a donar sang en grup durant els mesos d’estiu, un moment en què les donacions baixen fins a un 30% pel canvi d’hàbits de la població. L’objectiu és acostar els autobusos de donació on van els donants. Per això les campanyes de donació es desplacen a peu de platja o es porten a terme en esdeveniments amb una gran concentració de gent com les festes majors.

Totes les persones que vagin a donar sang rebran una calcomania amb el lema de la campanya dissenyada especialment per la il·lustradora Paula Bonet. La intenció és fer l’experiència de la donació de sang més visible i simbolitzar el llaç que es fa entre el donant i la persona que necessita la sang.

D’aquesta manera, el Banc de Sang vol engrescar companys de feina, grups d’amics o familiars que vagin conjuntament a donar sang. Els grups que ho vulguin poden entrar en aquest web, des d’on poden organitzar-se la seva pròpia campanya de donació i generar cartells per compartir la col·lecta amb el seu entorn.

També s’anima a compartir la necessitat de donar sang a través de les xarxes socials, amb l’etiqueta #amicspersempre a les xarxes socials i compartir els missatges per animar a amics i seguidors a donar sang aquests dies.

Fins a finals d’agost, el hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions de sang per poder atendre tots els malalts i accidentats. Com que la sang caduca calen donacions diàries per atendre els pacients i mantenir unes reserves suficients.

COMENTARIS (0)

Reportatges