Aquest dijous al matí s’ha presentat a Reus l'11a edició del Gran recapte d’aliments a la demarcació de Tarragona. El president i el vicepresident del Banc dels aliments de Tarragona, Eusebio Alonso i Joan Vila, n'han exposat tots els detalls a la seu de l'entitat al carrer de l'escultor Rocamora. Tots dos han fet una crida als veïns perquè s'hi sumin com a voluntaris. Segons els seus càlculs, en necessiten 4.500.
Falta el 50% del voluntariat necessari
Alonso ha volgut insistir en la "necessitat" que es facin campanyes com el Gran recapte, concebudes per recollir aliments bàsics per fer-los arribar a la població més necessitada de les nostres comarques. "Els propers 22 i 23 de novembre, al territori, fins a 4.500 voluntaris es distribuiran en més de 350 mercats i supermercats per recollir els aliments que està previst que la ciutadania aporti", ha avançat. El president ha explicat que els aliments "més adients" per donar són oli, llet i conserves de verdura i peix.
Vila, per part seva, ha volgut recordar que a dues setmanes del Gran recapte encara fan falta "molts voluntaris". "Encara falta el 50% del voluntariat necessari, però si ens fixem en Tarragona ciutat, la xifra augmenta fins al 70%", ha lamentat el vicepresident, tot afegint que "dedicant només unes hores ajudareu a molta gent".
Suport dels supermercats
Aquells que vulguin apuntar-se per fer de voluntaris del Gran recapte ho poden fer a través del web www.bancalimentstarragona.org, o tot trucant al 977 75 74 44.
Vila ha revelat finalment que durant el 2017, a les comarques de Tarragona, el Banc dels aliments va repartir més de 2.750.000 quilos a 25.346 beneficiaris, un total de 109 quilos per persona i any. Alonso ha agraït que els supermercats "també col·laboren" en el Gran recapte. "A més dels aliments recollits, rebem un 3% extra d’aliments que prové de donacions dels propis supermercats", ha dit.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics