Dimarts, 23 d'Abril de 2024

El calamar serà l'àpat protagonista a 35 restaurants de Cambrils

Les terceres jornades gastronòmiques oferiran, del 29 de setembre al 15 d'octubre, menús especials maridats amb vins i caves Torelló

25 de Setembre de 2017, per Redacció
  • Presentació de les jornades gastronòmiques del calamar de Cambrils

    Cedida

El calamar serà l’ingredient estrella dels menús de 35 restaurants de Cambrils en la tercera edició de les Jornades Gastronòmiques del calamar, que s’ha presentat aquest dilluns a la terrassa del restaurant Miramar. Del 29 de setembre al 15 d'octubre, s'oferirà una àmplia varietat de propostes al voltant d’aquest mol·lusc.

Durant la presentació, la regidora de Turisme, Mercè Dalmau, ha destacat el treball conjunt de l’ajuntament cambrilenc i el sector per reforçar la capitalitat gastronòmica de Cambrils amb la bona feina dels cuiners i la qualitat dels productes de quilòmetre zero. En la mateixa línia, el representant de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils, Josep Maria Pellicer, ha afirmat que el calamar és un “producte dolç i tendre amb moltes possibilitats” i ha explicat que a les jornades s’ofereixen "receptes molt diverses, des de les més tradicionals a les més innovadores, a preus que oscil·len entre els 24,50 euros i els 49 euros perquè tothom hi pugui tenir accés".

Finalment, el representant de vins i caves Torelló, Ángel Moreno, ha parlat de la qualitat de l’oferta gastronòmica de Cambrils i de la participació del celler familiar a les jornades. Els restaurants han triat entre dos vins blancs, un rosat i tres caves per maridar els seus menús.

Els establiments participants

Els 35 establiments participants de les terceres jornades del calamar són: Acuamar, Al Punt, Barabar, Beach Club Estival Eldorado Resort, Bec d’Or, Cal Tendre, Can Bosch, Can Solé, Casa Gallau, Casa Macarrilla 1966, Casa Port, Club Nàutic, Denver, Duomo, El Faro, El Pescador, El Pósito, Gami, Germans Miquel’s, La Palmera de la Llosa, Lekeitio, Les Barques, l’Escandall, l’Espurna, Llop de Mar, l’Original Experiències Gastronòmiques, Miquel, Miramar, Montserrat, Moraima, Rincón de Diego, Sotacel, Vora, Xiringuito del Mar i Zero Zero.

Aquesta promoció del calamar neix de la pròpia associació de restaurants de Cambrils, ja que el calamar és un producte atemporal, que es pot trobar a les peixateries durant tot l’any, molt present a la gastronomia marinera de Cambrils i que dóna molt de joc a l’hora de cuinar-los. Els comensals els podran degustar farcits, amb la seva tinta, arrebossats, amb arròs, en caldereta, o a la planxa, entre altres maneres de cuinar-los.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics