Dimecres, 24 d'Abril de 2024

El Castell de Vila-seca obre les seves portes de bat a bat

Recentment remodelat, es pot visitar del 23 de febrer al 4 de març, en unes jornades de portes obertes

23 de Febrer de 2019, per Josep Cartanyà
  • Façana del castell de Vila-seca

    Josep Cartanyà

El Castell de Vila-seca, un símbol històric del naixement de Vila-seca, passarà a ser un equipament pel segle XXI. Això ha estat possible gràcies a la rehabilitació d'aquest castell originari del segle XII que va adquirir l'any 2005 l'Ajuntament de Vila-seca i que l'ha permès convertir-lo en un equipament municipal polivalent. Els ciutadans tindran ocasió de visitar-lo gràcies a les jornades de portes obertes que tindran lloc, del 23 de febrer al 4 de març.

L'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, acompanyat de la regidora d'Urbanisme, Manuela de Moya, i del regidor de Cultura, Pere Segura, ha donat detalls del projecte i dels usos que tindrà l'equipament. Poblet ha destacat que el castell oferirà al visitant dos aspectes rellevants: "un espai expositiu d'una de les col·leccions d'art contemporani més importants de Catalunya i un itinerari històric sobre el castell". Aquesta oferta s'iniciarà un cop acabin els períodes electorals.  

El Castell de Vila-seca esdevindrà un epicentre cultural del municipi no tan sols pels nous usos i per l'interès turísitc del seu símbol més històric, sinó per les possibilitats que ofereix tant el Jardí del Castell, de 16.000 m2 -que ja ha acollit activitats com la celebració de les Viles Florides o gastronòmiques com el Tastvm- com els terrenys situats darrera del castell, també de 16.000 m2. A més, està situat a tocar del Celler Modernista de la Cooperativa, que també esdevindrà un centre polivalent.

Dels senyors feudals al poble de Vila-seca

La història de Vila-seca ha anat sempre lligada al castell, ja que l'edifici original data del segle XII. Va ser construït per Ramon d'Olzina, primer senyor medieval de Vila-seca, durant el repoblament del Camp de Tarragona. Posteriorment va passar a mans de l'Arquebisbat de Tarragona, que el 1680 el va vendre a Joan Kies Helmont, cònsol d'Holanda a Barcelona i que eren associats de la família Boixadors de Barcelona.

L'any 1899 el Castell i les seves terres van ser adquirides per Isidre Sicart, el qual va transformar la casa amb el projecte arquitectònic d'Enric Fatjó i va passar a identificar-se com el Castell del Comte de Sicart. Finalment, el 22 d'octubre de 2005, el ple de l'Ajuntament de Vila-seca aprovava l'adquisició d'aquest castell i del solar adjacent a la família Sicart-Girona, amb una superfície total de gairebé 30.000 m2.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics