Divendres, 20 de Juliol de 2018

El Castell del Paborde de la Selva, primer 'edifici singular' analitzat pels aparelladors

L'Escola Antoni Roig de Torredembarra serà la següent protagonista d'una publicació on es pot veure l'estat del monument abans i després de la reforma

10 d'Agost de 2017, per Redacció/ Infocamp
  • Interior del Castell del Paborde

    Cedida

Hi ha moltes rehabilitacions i restauracions d’immobles històrics, reconvertits a usos actuals, que han estat molt importants i singulars. Per donar-les a conèixer, destacant el valor que tenen aquestes intervencions sobre el patrimoni, el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona (COAATT) ha incorporat un nou espai, anomenat 'Edificis Singulars', a la revista TAG que publica quadrimestralment i que arriba a tota la societat perquè es distribueix a biblioteques, ajuntaments, arxius i altres espais educatius i universitaris.

La publicació s'edita en format de paper i també es pot consultar per internet. La intenció del COAATT és fer arribar els coneixements de la construcció, explicant a fons com es fan les adaptacions dels elements patrimonials a les estructures més modernes, i posar de manifest la necessitat de conservar els espais històrics però dotant-los d’una utilitat.

El Castell del Paborde, primer edifici analitzat

El Castell del Paborde, a la Selva del Camp, és el primer edifici que s’analitza a fons en aquest nou espai on es poden veure imatges de l’estat inicial del monument abans de començar la reforma i de la intervenció que s’hi ha dut a terme. Els aparelladors municipals tenen un pes important en aquest espai ja que són el fil conductor per explicar tot el procés.

El proper mes d’octubre es publicarà la segona entrega de l’espai Edificis Singulars on serà protagonista l’Escola Antoni Roig de Torredembarra.

COMENTARIS (0)

Reportatges