Cookie control
Dilluns, 13 de Juliol de 2020

El CAT organitza una sessió formativa sobre el procés de potabilització de l'aigua a l'Ampolla

La sessió va estar dirigida a inspectors i tècnics de l'ASPCAT dels diferents àmbits territorials de Catalunya

03 d'Abril de 2017, per Redacció
  • La sessió formativa del CAT es va realitzar a l'Aula de l'Aigua de l'Ampolla

    Cedida

El Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) va organitzar, juntament amb l'Agència de Salut Pública (ASPCAT), una sessió formativa a l'Aula de l'Aigua que té a l'Ampolla. L'objectiu era conèixer directament que és el CAT, les seves instal·lacions i ensenyar quin és el procés de potabilització de l'aigua i com es gestiona la qualitat d'aquesta. La sessió va comptar amb l'assistència de 54 inspectors i tècnics de l'ASPCAT dels diferents àmbits territorials de Catalunya. D'aquesta manera, es pretén facilitar el coneixement als professionals de l'ASPCAT, als quals es reporten diàriament les analítiques requerides pel marc legal que regula la qualitat de l'aigua.

En la sessió formativa van participar la subdirectora general de Coordinació de la Salut Pública a la Catalunya Central, Camp de Tarragona, Lleida, Alt Pirineu – Aran i Terres de l'Ebre, Mercedes Beito, juntament amb la cap dels Serveis a Tarragona, Carme Coll. La sessió es va iniciar amb la benvinguda del director-gerent del CAT, Josep Xavier Pujol, que va presentar el programa de treball i va donar entrada al vídeo corporatiu, on es contextualitza la història del CAT i el funcionament del sistema (captació, tractament i distribució de l'aigua). L'esdeveniment es va dividir en dues parts generals: una d'informació tècnica, amb quatre conferències, i una altra basada en una visita amb un recorregut per les instal·lacions.

La directora tècnica del Laboratori del CAT, Josepa Fàbregas, va presentar la gestió de qualitat de l'organisme i va fer èmfasi en la certificació ISO 22.000 d'innocuïtat alimentària. Per la seva banda, el cap del departament de Qualitat i Medi Ambient, Agustí Colom, va exposar la part de vigilància de la qualitat i va detallar els sistemes d'autocontrol i d'analítiques, explicant de forma històrica els episodis d'anomalies registrats a l'aigua de l'Ebre.

El director-gerent, Josep Xavier Pujol, va introduir l'exposició de la nova planta d'ozó, que entrarà en servei els pròxims dies. Aquesta nova instal·lació compta amb un sistema innovador d'aplicació de l'ozó ja des d'un inici en el pretractament, a més a més de la combinació d'una postozonització abans del filtratge amb carbó actiu granular, que permetrà millorar la qualitat de l'aigua i la seguretat –en eliminar el clor–, i estalviar uns 200.000 euros anuals en el conjunt del procés de potabilització.

D'altra banda, també es va presentar la implantació i experiència d'instal·lacions d'electrocloració a la xarxa de distribució en alta, en els cinc punts existents, juntament amb la nova instal·lació que està en fase de projecte i construcció per al 2017, i una altra en estudi per al 2018. Finalment, es van exposar les noves propostes de control de qualitat, introduint equips de sensors a la xarxa per tal d'obtenir mostres més automàtiques i amb criteris més smart.

Posteriorment, en acabar les exposicions teòriques, es van organitzar grups per realitzar visites amb un recorregut per les instal·lacions. Els assistents van poder visitar al Laboratori de Qualitat, que enguany compleix el desè aniversari; l'espectacularitat del dipòsit d'aigua crua de 175.000 metres cúbics de capacitat, amb una superfície de gairebé 4 Ha; i, per acabar, la Sala de control, on es gestiona tot el procés de potabilització i la seva distribució als consorciats.

Tant els assistents com l'organisme van valorar molt positivament aquesta sessió. Els participants van posar en relleu el valor de la planta potabilitzadora. A més, es preveuen reunions territorials dins l'ASPCAT per posar en comú l'anàlisi de la jornada, com també poder realitzar una segona edició d'aquesta sessió el pròxim any 2018.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics