Divendres, 22 de Març de 2019

El CNL de Reus impulsa un any més la campanya 'I tu, jugues en català'

Establiments de venda de joguines posen a l'abast dels clients més de 600 productes

03 de Desembre de 2018, per Redacció
  • També s'ha habilitat una botiga en línia

    Cedida

Actualment, existeixen al mercat més de 700 jocs en català. D’aquests, gairebé 600 es poden trobar en botigues especialitzades del Baix Camp i el Priorat i que s’han adherit a la campanya 'I tu, jugues en català?'. Són, entre d'altres, Abacus, Galatea Llibres, Juguettos, Joguines Segú, Joguines Somnis, Llibreria Gaudí, Magatzems Chacón i Tomàs Barberà, a Reus. També hi ha una botiga per Internet, www.productesdelaterra.cat.

'I tu, jugues en català?' s’articula bàsicament a través del web www.cpnl.cat/jocs-reus. Per exemple, els consumidors hi trobaran un cercador dels més de 700 jocs amb presència manifesta del català, en la llengua del joc, si és el cas, o en l’etiquetatge o embalatge. Aquest cercador permet fer cerques segons l’edat, el tipus de joc, o el fabricant.

Al mateix web es poden consultar les adreces de les botigues de joguines adherides i fins i tot quins jocs hi ha a la venda en cadascuna d'aquestes botigues. Així mateix, els nens que vulguin escriure la carta als reis hi trobaran un model. A banda del web, també hi ha una aplicació gratuïta, tant per a Android com per a IOS, amb un cercador que permet consultar els jocs i fins i tot valorar-los.

La campanya 'I tu, jugues en català?' pretén donar visibilitat a l’oferta de jocs i joguines en català, que cada any és més important, així com fer conèixer els establiments que tenen en el seu estoc aquests productes. Al Baix Camp i al Priorat la campanya està impulsada des de l’any 2004 pel Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura. Alguns establiments hi estan adherits des de llavors.

COMENTARIS (0)

Reportatges