Dimecres, 18 de Juliol de 2018

El festival internacional de guitarra de l'Hospitalet aplega més d'un miler de persones

La primera edició del certamen va aplegar una vintena d'artistes d'arreu del món

12 d'Agost de 2017, per Redacció
  • Montesinos i Tamayo van cloure el festival

    Cristina Calzas

Més de 1.100 persones van assistir als concerts programats dins del Festival Internacional de Guitarra l’Hospitalet de l’Infant 2017, que va tenir lloc del 26 de juliol al 6 d’agost. La cita ha estat impulsada per la regidoria de Cultura del consistori, i va aplegar una vintena d’intèrprets, alguns dels quals de reconegut prestigi internacional.

Els concerts que més èxit van tenir van ser el que van oferir el 4 d’agost el noruec Jorgen Skogmo i l’alemany Jens Franke; i el duet format per l’Anabel Montesinos i el Marco Tamayo, el 6 d’agost. Aquest concert, que va cloure el festival, va ser especialment emotiu, perquè l’Anabel Montesinos és filla de l’Hospitalet de l’Infant. El concert gratuït del duet integrat per Diego Molina i Alberto Maezo, del 30 de juliol a la Plaça Coll de Balaguer, va ser el que més gent va aplegar segons fonts municipals.

La regidora de Cultura, Núria Ortiz, ha fet un balanç positiu de l’esdeveniment, "perquè ha permès posar a l’abast de tothom concerts i donar a conèixer el municipi a gent de fora". "La idea és que aquest festival, l’únic dedicat a la guitarra que se celebra a les comarques de Tarragona, creixi des del punt de vista del públic, i es consolidi, de manera que es converteixi en una cita habitual al territori", ha afegit Ortiz.

En aquest sentit, la coordinadora general de l’esdeveniment, Patricia Mercado, s’ha referit a les potencialitats que té el festival de cara al futur. "Enguany ha inclòs concerts de guitarra clàssica i dos de guitarra flamenca, però en les properes edicions, abastarà més gèneres de la guitarra, per exemple, el blues i el jazz", ha explicat. El Festival Internacional de Guitarra l’Hospitalet de l’Infant 2017 ha servit també per retre homenatge a la concertista, compositora i pedagoga argentina M. Luisa Anido González, coneguda arreu del món com 'la gran dama de la guitarra'.

COMENTARIS (0)

Reportatges