Cookie control
Diumenge, 20 de Setembre de 2020

El govern obre la convocatòria per concedir les subvencions pels aiguats del 2018

Els ajuntaments tenen un mes per presentar les sol·licituds

03 de Març de 2020, per ACN
  • Els estralls a l'interior d'un menjador en un habitatge de la urbanització Serramar d'Alcanar Platja

    ACN

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) publica aquest dimarts la resolució del departament de Presidència que obre la convocatòria per concedir les subvencions per danys en infraestructures, equipaments, instal·lacions de titularitat municipal i desperfectes en la xarxa viària provocats pels aiguats de l'octubre del 2018. Declarada la província de Tarragona zona afectada per emergència de Protecció Civil, l'executiu espanyol va transferir 6,9 milions d'euros al govern per subvencionar fins a la meitat del cost de les reparacions. S'hi poden acollir els ajuntaments, diputacions o mancomunitats i tenen un mes per fer les sol·licituds, una per cada obra. La resolució final es notificarà en un màxim de sis mesos.

El Consell de Ministres, del 2 de novembre de 2018, que va declarar la província de Tarragona zona afectada greument per una emergència de protecció civil arran de les pluges torrencials i desbordaments de torrents dels dies 18, 19, 20 i 21 d'octubre d'aquell any. Per fer front a aquests a les obres i reparacions, l'estat va transferir a final de l'any passat 6.904.279,62 euros, corresponent a la valoració dels danys ocasionats pels aiguats. És la meitat de l'import dels costos que hauran d'afrontar els ajuntaments per executar les obres de reparació o restitució d'infraestructures, equipaments o instal·lacions i serveis de titularitat municipal.

Les obres que ja es van executar tindran un termini de dos mesos per justificar-les però un dels requisits pel qual van protestar els alcaldes és que les obres que estan pendents, hauran de quedar finalitzades en el termini màxim de 18 mesos a comptar des de la data de pagament de la subvenció (per als contractes menors, en un màxim de 12 mesos).

Des del Montsià justificaven que, després del temporal Glòria i els desperfectes que ha ocasionat, els ajuntaments es troben en una situació "tècnica, econòmica i financera, molt precària" amb dificultats per assumir tanta despesa en tan pocs mesos. El Govern ha argumentat que es tracta d'ajuts per obres "'d'urgència" i que no es pot allargar aquest termini perquè està lligat a criteris de la intervenció administrativa. Les bases reguladores de les subvencions preveuen però que aquests terminis d'execució i justificació "es poden prorrogar d'ofici o amb petició motivada de l'ens local interessat fins a un màxim de la meitat del període inicial" (no s'inclou els contractes menors).

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges