Cookie control
Divendres, 29 de Maig de 2020

El passeig marítim de Cambrils potenciarà l'ús ciutadà

Ports millorarà el paviment, el mobiliari urbà i l’accessibilitat del passeig, incorporarà una zona d’espera per als usuaris dels vaixells turístics, instal·larà un panell digital informatiu i un pas de vianants 'smart'

03 de Febrer de 2018, per Redacció
  • Inici d'obres al passeig marítim de Cambrils

    Cedida

Ports de la Generalitat ha començat les obres de renovació del passeig marítim, la zona nàutica de ribera i els accessos a la zona de pesca al port de Cambrils. L’objectiu és modernitzar el passeig, dotar-lo de nous serveis i donar continuïtat a la façana marítima des de l’entrada del Club Nàutic fins a la dàrsena pesquera, potenciant la sostenibilitat i la integració del port i la ciutat, amb la millora dels espais per als ciutadans i els usuaris del port.

El projecte té un cost de 451.000 euros i un termini d’execució de quatre mesos. Les obres s’agrupen en tres gran zones d’actuació: el passeig marítim, la zona nàutica de ribera i els accessos i el moll de pesca.

El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, ha valorat la importància d’aquest passeig: “El passeig marítim de Cambrils és un dels referents en matèria d’integració port-ciutat del nostre país”. Gómez Comes ha afegit que “el passeig continuarà sent el gran balcó al port i al mar per als cambrilencs i els visitants, però més modern”. El gerent de Ports ha explicat que el projecte s’inclou en la línia estratègica de l’empresa “per impulsar noves façanes marítimes amb nous espais d´ús ciutadà i activitats que dinamitzin el turisme i l’economia local i comarcal”.

Les actuacions

Les obres del passeig marítim de Cambrils consistiran en la reparació del paviment, la reposició de la vegetació i la renovació del mobiliari urbà. També se substituiran les bandes reductores de velocitat i es repararà el paviment del carril bici. El passeig també disposarà d'un panell digital informatiu amb pantalla de doble cara i tecnologia LED per difondre les activitats del port, el municipi i temes d'interès general.

A la plaça dels Pins, s’urbanitzarà amb paviment nou, es reposarà la vegetació i es col·locarà un nou banc en el límit entre la plaça i el passeig. També es construirà una rampa al costat oest i, dos graons al costat est per salvar el desnivell i millorar l’accessibilitat dels vianants. L’actuació ha de transformar l’espai urbanitzat amb una nova balconada al port.

Al Passeig de les Palmeres es canviarà el paviment, la vorada l’enllumenat i el mobiliari urbà. A més, es crearà un parterre enjardinat discontinu per respectar els passos de vianants i la parada de l’autobús.

Nou pas de vianants 'inteligent'

Al pas de vianants situat al davant de les escales Reials s’instal·larà sobre l’asfalt un sistema intel·ligent de plaques lumíniques amb tecnologia LED, que funciona a través de sensors. El nou pas de vianants smart quan detecta la presència d’un usuari s’il·lumina, alhora que activa un senyal d’avís vertical al costat de la vorera. Així mateix, el carril bici es dotarà d’un sensor d’infrarojos per evitar que s’activi el pas de vianants quan passi una bicicleta. A les escales reials, es millorarà el paviment i la senyalització de l’esgraonat de les escales. 

Zona d’espera per als usuaris de nàutica

A la plataforma interior del passeig marítim, zona propera a les escales Reials, es crearà una zona d’espera amb una pèrgola per als usuaris de xàrters nàutics i vaixells turístics locals. La plataforma inferior del passeig s’adequarà per diferenciar la circulació de vehicles del vial per a vianants, amb la col·locació de paviments diferents i nova senyalització horitzontal. El vial de circulació de vehicles serà de doble sentit i quedarà al costat del passeig marítim, menter que el vial de vianants quedarà al costat del mar.

Els pantalans de fusta on amarren les embarcacions de nàutica popular i els xàrters nàutics es repintaran. A més, les torretes de serveis de subministrament d’aigua i llum se substituiran. Al moll on amarren els vaixells turístics locals es milloraran les torretes de subministrament de serveis i les defenses.

Milores a la zona de pesca

L‘actuació també comprèn la instal·lació de noves portes automatitzades a l’entrada de la dàrsena pesquera. Aquestes portes podran ser operades des de terminals smartphone. El paviment de la zona de la llotja també es renovarà. Un cop renovat el terra, es millorarà la senyalització horitzontal, es pintaran les places d’aparcament i les línies de separació dels carrils de circulació.

Finalment, al passeig de vianants que hi ha sobre l’espatller a la dàrsena pesquera es reordenarà l’accés i es construirà una rampa adaptada per a persones amb mobilitat reduïda.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics