Cookie control
Dissabte, 04 d'Abril de 2020

El personal sanitari de Joan XXIII afirma que Salut vol culpabilitzar-lo de la mort del farmacèutic

22 de Gener de 2015, per Tarragona21 / Grup de Diaris Digitals de Catalunya
  • Carta a la qual ha tingut accés Tarragona21

    Tarragona21

L’expedient obert per la Conselleria de Salut de la Generalitat per depurar responsabilitats –arran de la mort del farmacèutic Enrique Gheron en el trasllat de l’Hospital Joan XXIII a Bellvitge– ha obert profundes ferides. El personal sanitari de Joan XXIII ha reaccionat rebutjant-lo de manera contundent perquè considera que la Generalitat s’està rentant les mans i està tractant de culpabilitzar “des del primer moment” el personal que va atendre Gheron, que va morir d’infart el passat 25 de desembre en el seu trasllat a Bellvitge. Gheron va ser derivat a Bellvitge perquè l’hospital tarragoní tanca a les vuit de la tarda el servei d’Hemodinàmica.

El responsable territorial de Salut, Josep Mercadé, va explicar dies enrere a la premsa que en l’expedient s’investiga si l’home va rebre l’atenció adecuada a Joan XXIII i va recordar, no obstant això, que "no tots els atacs de cor es presenten de manera típica".

La Junta Clínica i Facultativa de Joan XXIII s'ha adreçat per carta al conseller, Boi Ruiz; al delegat de la Generalitat a Tarragona, Joaquim Nin, i al de Salut, Josep Mercadé, un document al qual ha tingut accés Tarragona21 i en el qual afirmen: "Lamentem que l’única mesura adoptada fins ara hagi estat l’obertura d’un expedient, i denunciem la forma i el to en què aquest s’està portant a terme". El document afegeix: “També esperem que, quan es demostri que l’actuació del personal va ser adequada, s’assumeixin responsabilitats per part de les persones que han contribuït, injustificadament i sense coneixement de causa, a intentar derivar les responsabilitats cap als professionals”.

En canvi, les dues juntes tenen molt clar que “és la Conselleria a qui correspon donar explicacions dels motius pels quals un servei considerat fonamental està només operatiu fins a les 8 del vespre”.

En el comunicat, els professionals de Joan XXIII apunten: “Lamentem profundament i manifestem el nostre rebuig” per l’actitud presa per la Conselleria de Salut “que ha intentat des del primer moment responsabilitzar el personal del centre del resultat dels fets succeïts el 25 de desembre”. Fins i tot “abans de conèixer el detalls del cas, s’ha posat en dubte l’actuació i la professionalitat de les persones implicades”.

Després d’haver realitzat una auditoria interna, la Junta Clínica i la Junta Facultativa donen “total suport” a l’actuació duta a terme pels professionals de Joan XXIII envers el pacient, “des del moment de la seva arribada a Urgències fins al moment de la seva derivació”, i “en totes i cadascuna de les accions i decisions que es van prendre”.

La carta afegeix també que l’ampliació horària del servei d’hemodinàmica ha estat una reivindicació “llargament sol·licitada” pel centre, la ciutadania, els sindicats, els professionals implicats i la Delegació territorial de la Generalitat. La carta subratlla que els drets que tenen els ciutadans del territori “es veuen sovint menystinguts” per “l’escassa inversió que rep” Joan XXIII.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics