Cookie control
Dissabte, 18 de Gener de 2020

El ple de Mont-roig aprova la liquidació del pressupost municipal del 2017

S'aprova una moció d'Esquerra per demanar 'l'alliberament dels presos política i condemnar la deriva antidemocràtica de l'Estat'

11 d'Abril de 2018, per Redacció
  • El ple s'ha dut a terme dimecres al migdia

    Cedida

El ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, celebrat aquest dimecres al migdia, ha aprovat la liquidació del pressupost corresponent a l’exercici 2017 i ha presentat els diversos indicadors que defineixen la situació econòmica del consistori. En aquest sentit, el període mig de pagament se situa en 1,71 dies, inferior als 30 dies que marca la normativa, segons han precisat fonts municipals. El resultat pressupostari és de 1,3 milions positius i el pendent de cobrament 9,3 milions d’euros, que ha anat baixant des del 2014, "gràcies a l’esforç de recaptació i millora de la situació econòmica del municipi", s'ha detallat.

Pel que fa al romanent de tresoreria se situa en 3,38 milions d’euros, que torna a pujar, en la línia dels darrers exercicis i que augmenta respecte el 2016, en 838.000 euros. S'ha destacat, a més, que l’estalvi net és positiu en un 9,76%. De passada, des del consistori se subratlla que el nivell d’endeutament és del 71,9% i està per sota del 110%, que és el màxim previst, no existint despeses sense consignació pressupostària. Amb aquests indicadors, el regidor d’Hisenda, Juan Gallardo, ha fet una valoració positiva de la liquidació del pressupost, tot assegurant que "aquests determinen que la salut econòmica de l’Ajuntament és molt bona".

D’altra banda, el plenari ha donat compte també de l’aprovació d’un pla pressupostari a mig termini pel període 2019-2021. Es tracta d’una figura que reclama Hisenda a les administracions locals quan es produeix incompliment de la regla de la despesa, tal i com ha explicat el regidor a petició del grup municipal del PDeCAT. "Es tracta d’una qüestió molt tècnica que han de complir fins i tot les administracions sanejades", s'ha exposat. Aquest incompliment, segons Gallardo, ha estat "puntual" i s’ha produït per la necessitat de contemplar en els comptes de l’Ajuntament del 2017 les inversions del Pla de Barris i no perdre el finançament de la Generalitat.

En el torn de mocions, el plenari ha aprovat una moció presentada pel grup municipal d’Esquerra per demanar “l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica i autoritària de l’Estat espanyol” que ha obtingut set vots a favor, cinc en contra i 2 abstencions. Finalment, preguntats per l’oposició, la regidora de Cultura i l’alcalde han contestat sobre el tancament del Centre Miró coincidint amb l’obertura del Mas Miró el pròxim 20 d’abril, tal i com han sol·licitat els hereus del pintor, que administren el dret d’ús del seu nom i la seva obra.

La regidora Núria Esquius ha explicat que l’Església Vella, a banda de continuar sent un punt d’informació turística, mantindrà el seu caràcter cultural i albergarà exposicions i actes d’entitats del poble, que ja s’han començat a programar. L'alcalde, Fran Morancho, ha explicat que el projecte del Mas Miró contempla una ruta treballada conjuntament amb l’Ajuntament, que començarà al Mas i finalitzarà al nucli antic, en concret a la plaça de Joan Miró on el pintor va rebre un homenatge del poble el 1979, i a l’Església Vella, on els visitants podran contemplar el tapís que els hereus van cedir al poble de Mont-roig.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics