Cookie control
Dimecres, 23 de Setembre de 2020

El ple de Vandellòs i l’Hospitalet aprova inicialment el Reglament Orgànic Municipal

31 de Juliol de 2020, per Redacció
  • Una imatge del ple de Vandellòs i l'Hospitalet

    Cedida

El ple de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha aprovat inicialment el Reglament Orgànic Municipal (ROM), amb els vots a favor del PSC, de JxCat, d’ERC, de Cs i del PP; l’abstenció de la FIC i el vot en contra de la CUP. Es tracta d’un document, que s’ha elaborat amb la col·laboració i el consens de tots els grups polítics municipals, excepte de la CUP, i que té com a objectiu “regular, dins del marc de les disposicions generals establertes per llei, el règim organitzatiu de l’Ajuntament, i definir i concretar el funcionament dels òrgans municipals, així com l’estatut dels membres de la Corporació”.

El document introdueix els mecanismes perquè els principis de transparència i bon govern sigui efectius, així com d’igualtat efectiva entre homes i dones, d’accés electrònic a l’administració i de simplificació de l’activitat administrativa, segons fonts municipals. A més, s’ha elaborat amb la voluntat que es complementi amb el Reglament de Participació Ciutadana, aprovat l’any 2018 per aquest Ajuntament. Amb aquesta aprovació inicial, el ROM ara es publicarà al Butlletí oficial de Tarragona (BOPT) amb un període d’informació pública de 30 dies hàbils en què es podran presentar al·legacions. Si no hi al·legacions, el document s’aprovarà definitivament.

Un altre dels acords destacats que va aprovar el ple, amb els vots a favor del PSC, de JxCat, de la FIC, d’ERC, de Cs i del PP i el vot en contra de la CUP, va ser el de sol·licitar al Ministerio de Industria, Engeria y Turismo el cofinançament del projecte de construcció i posada en funcionament d’un Centre residencial per a persones grans a l’Hospitalet de l’Infant, amb càrrec al Fondo para la Financiación de las actividades del Plan general de residuos radioactivos.

El ple d’ahir va aprovar també sol·licitar al Ministeri d’Interior la concessió d’una subvenció per al condicionalment i millora del vial que s’utilitza com itinerari d’avís al terme municipal de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, en el marc de la convocatòria per a la concessió d’ajuts a entitats locals adscrites als Plans d’Emergència Nuclear, amb els vots a favor del PSC, de JxCat, d’ERC, de Cs i del PP; l’abstenció de la FIC i el vot en contra de la CUP.

Llum verd també amb els vots a favor del PSC i de Cs; l’abstenció de JxCat, d’ERC i del PP i els vots en contra de la FIC i de la CUP, a la modificació de crèdit del Pressupost Municipal en vigor, en la modalitat de crèdit extraordinari i suplement de crèdit. En aquesta modificació destaquen els imports destinats a inversions, entre els quals hi ha 315.000 euros que s’adjudicaran a la instal·lació de plaques fotovoltaiques, al Pavelló de l’Hospitalet i a la Piscina Municipal Coberta, 279.000 euros que es destinaran a la restauració del pavelló poblat d’Hifrensa i 54.277 que s’assignaran a la conservació de l’àguila cuabarrada que hi ha al terme municipal de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

D’altra banda, i amb els vots a favor del PSC, de JxCat, d’ERC, de la CUP, de Cs i del PP i l’abstenció de la FIC, el ple d’aquest dijous va aprovar també encarregar a Idetsa, l’empresa municipal responsable de la promoció econòmica de l'Ajuntament, la gestió i manteniment d’un sistema públic de préstec de bicicletes elèctriques amb pedaleig. La mateixa sessió es va aprovar també de forma definitiva el plànol de delimitació de mesures de prevenció dels incendis forestals al municipi amb els vots a favor del PSC, de JxCat, de la FIC, d’ERC, de Cs i del PP i el vot en contra de la CUP.

El ple municipal va donar llum verd també a la proposta de resolució presentada pel grup municipal de JxCat per adoptar mesures que millorin l’adaptabilitat de les voreres per facilitar la mobilitat, amb els vots a favor del PSC, de JxCat, de la FIC, d’ERC, de C’s i del PP i l’abstenció de la CUP. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics