Cookie control
Dimecres, 21 d'Agost de 2019

El pressupost de la Diputació de Tarragona per a 2019 puja als 156,2 milions

11,3 es destinaran per a la modernització, millora i manteniment de carreteres.

29 de Novembre de 2018, per Redacció
  • Un instant de la presentació d'aquest dijous

    Cedida

El paper de la Diputació de Tarragona "continua sent clau en el desenvolupament econòmic de la regió del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre". Així es reflecteix, s'ha exposat aquest dijous, "en el pressupost de la institució per a 2019, el qual, un any més, servirà per impulsar serveis i infraestructures dels municipis, en especial els més petits, alhora que aposta decididament pel desplegament de la regió del coneixement, la millora de l'ocupació, el foment de les activitats culturals i l'atenció a l'àmbit social", han apuntat fonts de l'ens supracomarcal.

Els pressupostos, que s'aprovaran en el ple d'aquest divendres, dia 30, arriben als 156'2 milions, un 1,9% més que en l'exercici anterior. El pressupost s'ha presentat aquest dijus matí als mitjans de comunicació, en un acte al Palau de la Diputació de Tarragona amb la participació del president de la Diputació, Josep Poblet; el vicepresident Josep Masdeu; el diputat delegat de Presidència i Planificació, Quim Nin, i el diputat delegat d'Hisenda de la institució, Lluís Soler. Durant la presentació, Josep Poblet ha destacat el paper de la Diputació com a "agent transformador de la realitat social i generador de noves oportunitats per a les persones. Els pressupost de la Diputació per a 2019 està al servei d'aquest objectiu".

Els ens local seran destinataris d'un total de 10 milions, corresponents al Pla d'acció municipal (PAM), per finançar programes d'inversions municipals i també per a despeses de funcionament i manteniment d'instal·lacions dels ajuntaments. Aquesta inversió anual forma part dels 80 milions que aquest pla aporta als municipis al llarg del present mandat de la institució. Es tracta del PAM quadriennal més gran que ha aprovat mai la Diputació de Tarragona. Altres aportacions destacades en l'àmbit d'ajut als municipis són l'1,8 milions que s'habiliten amb caràcter extraordinari per atendre peticions d'ajuntaments que hagin patit una necessitat imprevista, amb un increment de 600.000 euros per fer front a les darreres inundacions a la demarcació.

Així mateix, està previst destinar 1,1 milions per millorar les infraestructures esportives que acolliran els CSIT World Sport Games 2019, a Tortosa i a Jesús. Pel que fa a infraestructures viàries, es destinen 11,3 milions per a la modernització, millora i manteniment de carreteres. En aquest àmbit, s'introdueix una nova partida d'inversió de 200.000 € per iniciar la instal·lació de conduccions per al desplegament de fibra òptica, que s'ubicarà als vorals i cunetes de les carreteres de titularitat de la Diputació.

La cultura, un altre dels camps d'actuació destacats de la Diputació, inclou inversions en activitats i també en el manteniment del patrimoni col·lectiu, tant en l'àmbit de les entitats impulsades pels ajuntaments com les de caire privat, sense ànim de lucre. Així, per exemple, es destinaran 1,2 milions a activitats a través de l'e-catàleg de programacions culturals per als ajuntaments, entre altres inversions, En l'apartat d'ocupació, es consoliden les aportacions mitjançant projectes que incentivin l'emprenedoria, la formació i els diferents plans d'ocupació arreu de la demarcació. Pel que fa a aquests darrers, s'hi invertiran 1,01 milions.

D'una altra banda, els pressupostos anuals per a 2019, inclouen tres aportacions, de 300.000 euros en total, per ajudar persones immigrants i altres amb risc d'exclusió, a través de les entitats benèfiques Banc d'Aliments, Creu Roja i Càritas. Amb el mateix objectiu general de la Diputació de Tarragona de promoure l'activitat i fomentar el progrés arreu del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre, i en consonància amb el pla estratègic de la Diputació per al mandat 2015/2019, es continuarà impulsant, amb la Universitat Rovira i Vigili, el desplegament de la Regió del Coneixement, a més de diversos projectes de promoció científica.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics