Cookie control
Dimarts, 11 d'Agost de 2020

El pressupost de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet per al 2019 ascendeix als 20 milions

Es destinarà més de mig milió a la contractació de veïns a l'atur

01 de Desembre de 2018, per Redacció
  • Una imatge del ple del passat dijous

    Cedida

El ple de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant va aprovar el passat dijous el pressupost consolidat de la corporació per a l’any 2019 amb els vots a favor del PSC i la FIC, els vots en contra d’ERC i l’abstenció del PdeCAT i del PP. El pressupost, que està integrat pel de l’Ajuntament, els dels organismes autònoms (els patronats municipals dels mitjans de comunicació, de l’escola de música i de la llar d’infants) i les societats anònimes municipals (la de promoció econòmica, que és IDETSA; i la d’esports, que és Llastres serveis municipals SLU), ascendeix a 20.448.610,99 euros.

Paquet d'inversions

El gruix d’aquest pressupost general, s'ha exposat, correspon al de l’Ajuntament pròpiament dit, que serà de 17.995.598,67 euros. Un 22,45% d’aquests diners, aproximadament, 4.049.219,11 euros, seran destinats a inversions. Aquest capítol es veurà incrementat un 12,02% respecte l’any anterior. "Aquests són uns pressupostos socials, elaborats pensant en la gent, sobretot en els col·lectius que més ajuda necessiten, com ara la gent gran i la canalla", ha apuntat l’alcalde, Alfons Garcia, en el moment de presentar-los.

Això es veurà reflectit, segons ha subratllat l'alcalde, en el tipus d’inversions previstes. En aquest sentit, les principals estan relacionades amb la construcció de la residència per a la gent gran de l’Hospitalet de l’Infant (1.431.000 euros), el projecte i remodelació de la piscina municipal de Masriudoms, (306.157 euros); l’ampliació de l’escola Mestral (300.000 euros), la compra d’edificis (240.000 euros), la reforma i millora del menjador de la llar d’infants de l’Hospitalet de l’Infant (170.000 euros, per substituir els mòduls prefabricats que ocupa ara); l’arranjament de carrers (150.000 euros), la reforma de la zona esportiva Àster (141.000 euros, per actuacions a la piscina coberta i a les pistes esportives) i del gimnàs Hifrensa (130.000 euros).

Altres inversions rellevants aniran destinades al projecte de la nova caserna de la policia local (100.000 euros); a la compra de parc mòbil (87.000 euros), sobretot destinat als departaments de Medi Ambient i Obres i Serveis; a la reforma del carrer de La Sentiu de l’Hospitalet de l’Infant (57.000 euros) i a la millora de platges (40.000 euros).

El Pla d'ocupació municipal

Com en els darrers anys, s'ha indicat des del consistori, es tornarà contractar veïns en situació d’atur, mitjançant el Pla d’ocupació municipal. A aquest pla hi destinarà l’any vinent 530.000 euros. En el capítol de personal destaca també l’augment de la despesa (d’un 1,08%), en previsió del possible increment salarial dels empleats municipals, de fins al 3% que podria incloure la llei de pressupostos generals de l’Estat; i de l’ampliació de la plantilla laboral que hi ha prevista (s’hi incorporarà la figura d’un tècnic de Serveis Econòmics i d’un educador social per a la Unitat d’escolarització compartida (UEC).

“Totes les inversions es faran sense incrementar les taxes i els impostos municipals, que es mantindran congelats; ni tampoc l’endeutament municipal, que en el cas de l’Ajuntament passarà a ser 0 i en el cas de l’empresa municipal IDETSA és de 440.000 euros, aproximadament, la qual cosa representa un 4,28% de deute viu”, ha manifestat l’alcalde. Garcia, a banda, ha indicat que l’any que ve l’Ajuntament farà un "esforç per disminuir les despeses corrents un 7,3%, amb una il·luminació de la xarxa viària més eficient, que permetrà disminuir la despesa energètica", entre d’altres mesures.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics