Divendres, 19 d'Abril de 2024

El Priorat de la DOQ és el tema per inaugurar el Màster de comunicació de la URV

04 d'Octubre de 2015, per Tomas Carot
  • Jordi Suárez, durant la conferència

    Tomas Carot

'El Priorat 1.000 anys d’història, 60 de DO' és el títol de la conferència inaugural del Màster DEC de Comunicació Estratègica en la Societat del Risc, que imparteix la Universitat Rovira i Virgili (URV) en l’àmbit de la Càtedra de Repsol d’Excel·lència en Comunicació. El responsable de comunicació de la D.O Qualificada Priorat, Jordi Suárez, que també ha estat professor del departament de Comunicació de la URV, va ser l’encarregat d’explicar la identitat del territori com a marca.

El Màster, que s’ha consolidat en la seva cinquena edició com va explicar el director, Enric Castelló, està totalment internacionalitzat, i la conferència va servir per presentar alhora diverses realitat del territori: una comarca amb un paisatge singular, amb viticultura de muntanya, producció heroica de vins amb Denominació d’Origen des de fa 60 anys i Qualificada des de en fa 15, un valor afegit i de garantia respecte a les exigències de producció.

En el curs de l’exposició, que va comptar amb la interacció dels assistents, a demanda de Jordi Suárez una estudiant colombiana va reconèixer que al seu país l’havien advertit  de l’extraordinària qualitat del vi del Priorat. A part d’explicar història i característiques de l’àmbit de la DOQ,  amb uns 600 viticultors i un centenar de bodegues, va detallar l’estratègia de comunicació, fins a la internacionalització.

El punt de partida el constitueix el posicionament desitjat, que formula la DOQ Priorat sobre la base de “Vins d’alta qualitat mundial nascuts en una terra molt exigent, que són fruit d’un procés artesanal i profundament fidels a un territori tortuós, adust i dur marcat per la presència de la llicorella i on es practica una viticultura heroica”.

També va donar primícies informatives, com que per enguany s’espera una extraordinària collita, que podria arribar als 6 milions de quilos (respecte als 5,3 de l’any passat). En perspectiva de futur immediat va revelar que l’any 2016 l’organització danesa d’amants del vi Munskänkarna, ha escollit el Priorat com a “Regió Vinícola de l’any” la qual cosa suposa una molt bona oportunitat de projecció cap al Nord d’Europa.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics