La DOQ Priorat dedicarà els dies 21 i 22 d’abril a celebrar dues jornades de tast a cegues a través del 14è Tast de Finques i Viles, que un cop més es farà al Local Social d’Scala Dei. Es tracta de la gran prova de qualitat anual dels vins de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat, que any rere any ajuda a construir un mapa cada vegada més aproximat a les propietats, semblances i diferències constants que es donen en els vins de les diverses zones d’aquesta regió vitivinícola.
El Consell Regulador d’aquesta denominació d’origen ho té tot a punt perquè aquest dijous, dia 21, comenci el gran tast a cegues que és coordinat pel degà de la Facultat d’Enologia de la URV, el doctor Joan Miquel Canals, i que es realitza amb el suport de l’Escola d’Enologia de Falset a partir de dos quarts de 10 del matí. En el tractament i anàlisi de resultats també hi participa l’Institut Català de la Vinya i el Vi, INCAVI (Departament d’Agricultura), de manera que aquest tast i els seus resultats compten amb l’aval científic i oficial que permet garantir-ne la fiabilitat.
Els tècnics d’INCAVI, a més, col·laboren en el treball d’anàlisi i elaboració de 24 microvinificacions experimentals que seran sotmeses a tast durant la primera jornada.
Josep Pelegrín, Millor Sumiller d’Espanya 2016
L’edició 2016 del Tast de Finques i Viles inclourà la participació en el tast d’un convidat excepcional, el vencedor del concurs Millor Sommelier d’Espanya 2016 (realitzat aquest mateix abril): el català Josep Pelegrín, que va guanyar els concursos de Millor Sommelier de Catalunya 2014 i 2015. Pelegrín avaluarà els vins de la DOQ Priorat durant la jornada del 21 d’abril del Tast de Finques i Viles.
Uns 40 tastadors, entre enòlegs i experts, tastaran durant dues jornades els vins acabats de sortir de bóta sense saber a quin elaborador pertanyen ni de quina vila provenen. Durant la segona jornada, el divendres 22 d’abril, se sotmetran al tast a cegues de qualificació els vins negres de l’anyada 2014 que optin a les categories de Finca o Vila.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics