El professor i investigador Josep Domingo-Ferrer, nomenat nou director del Pla Serra Húnter

És expert en la creació de tecnologies per conciliar seguretat, privacitat i funcionalitat en la societat de la informació

15 de Desembre de 2015, per ACN

  • Josep Domingo-Ferrer

    Reusdigital.cat

El catedràtic de Ciència de la Computació i investigador ICREA Acadèmia de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Domingo-Ferrer, ha estat nomenat com a nou director acadèmic del Pla Serra Húnter, de captació i retenció de professorat excel·lent amb criteris internacionals. La candidatura de Domingo-Ferrer ha obtingut el suport explícit de tots els rectors de les universitats catalanes en el marc de la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), celebrada aquest dilluns. Com a expert en la privacitat i la seguretat de dades, i concretament en la creació de tecnologies per conciliar seguretat, privacitat i funcionalitat en la societat de la informació, Domingo-Ferrer coordina un dels equips d’investigació punteres sobre seguretat i privacitat: el Consolider “Ares”.

El nou director del Pla Serra Húnter és membre de l’Acadèmia Europea des del 2012, any en què també va rebre la medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic. El 2011 va ser nomenat Fellow de l’Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE). Domingo-Ferrer és autor de 5 patents i de més de 350 publicacions científiques. Així mateix ha presidit 15 conferències internacionals i ha format part dels comitès organitzadors d’altres 220.

El pla preveu incorporar fins el 2020 més de 500 nous professors seleccionats amb criteris d’excel·lència internacional, i que està finançat pel Govern de la Generalitat i el conjunt de les set universitats públiques catalanes (UB, UAB, UPC, UPF, UdL, UdG i URV).

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.

Comentaris

J. A. C. O.  15 de Desembre de 2015

L'excel·lència és prioritària

No deixar marxar els cervells més destacats fa un gran favor a la nostra societat i aporta uns valors afegits molt importants per millorar en tots els aspectes.