Dimarts, 26 de Març de 2019

El sopar solidari de Cambrils destinarà la recaptació al Centre de Dia Mas Sabater de Reus

L'esdeveniment, impulsat per la Fundació Esclerosi Múltiple, tindrà lloc el proper 23 de març

13 de Març de 2018, per Redacció
  • La presentació del sopar s'ha fet aquest dimarts

    Cedida

El regidor d’Esports, Benestar Social, Salut i Drets Cívics del consistori cambrilenc, Josep Maria Vallès, la presidenta de la Fundació Esclerosi Múltiple, Maria Teresa Campanera, i la responsable de comunicació i sensibilització de la Fundació, Sefa Bové, han presentat aquest dimarts el 18è Sopar solidari de Cambrils. El sopar se celebrarà el proper divendres 23 de març a les 9 del vespre i enguany està dedicat a "totes les persones imprescindibles que fan possible que el Centre de Dia Mas Sabater de Reus obri les portes cada dia per millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen esclerosi múltiple i dels seus cuidadors", s'ha apuntat des de l'organització de l'esdeveniment.

La Fundació ha escollit aquesta temàtica després que l’Hospital Mas Sabaté fos seleccionat per la ciutadania com el més 'Imprescindible de l’any' com es va anunciar en una gala al teatre Fortuny de Reus que va congregar més de 800 persones.

Les inscripcions

Els tiquets del sopar es poden adquirir per 36 euros al Centre Cívic les Basses de Cambrils a través de l’Associació Dones Amunt els dilluns i dimecres (de dos quarts d'11 del matí a dos quarts d'1 del migdia). A més, totes aquelles persones que no puguin assistir al sopar també hi poden col·laborar adquirint tiquets de Taula 0. A dia d’avui ja hi ha 160 persones inscrites al sopar.

Com sempre, els usuaris de Mas Sabaté han confeccionat els detalls per decorar les taules, que en aquesta ocasió seran unes figures de colors amb un cor, i el ceramista Xavi Escolà serà l’encarregat de crear els records pels comensals. A més, 30 restaurants han regalat menús per dues persones per sortejar entre els assistents. Carme Pascual, de la Teca Teatre, serà la presentadora de l’acte. Els diners recaptats es destinaran a diferents projectes del Centre de Dia Mas Sabater de Reus, que ofereix servei d’atenció sociosanitària amb un enfocament multidisciplinari a persones afectades per l’esclerosi i altres malalties neurològiques progressives.

Millores realitzades durant el 2017

La presidenta de la Fundació ha fet balanç de les millores de l’últim any de funcionament de l’hospital de dia. Durant el 2017 s’ha habilitat un espai amb dos ordinadors pels usuaris que entre tractaments disposin d’hores lliures, s’han millorat els equipaments perquè tots els professionals disposin del seu espai propi, s’ha creat el grup psicoterapèutic 'Les relacions familiars', s’ha posat en marxa sessions setmanals de relaxació amb la fisioterapeuta, s’han adquirit dues motomed per millorar la capacitat de marxa en qualitat, velocitat i resistència de les persones afectades per la malaltia.

A més, s’ha adaptat la cuina per dur a terme activitats de la vida diària. S’ha iniciat un tractament que dura dos mesos amb un grup de cinc persones un cop a la setmana, que surten a fer la compra amb la terapeuta ocupacional i auxiliar clínica i després preparen menjars. I també s’han realitzat activitats destinades a l’atenció a les persones cuidadores. En aquest àmbit, tres voluntaris assistencials es traslladen als domicilis dels usuaris i familiars per acompanyar-los en les tasques diàries i donar descans a les persones cuidadores.

COMENTARIS (0)