Diumenge, 24 de Juny de 2018

Localitzen a l'Aldea sana i estàlvia la menor que s'havia escapat d'un centre d'acollida a Tarragona

Els Mossos l'han trobat, juntament amb la seva parella, gràcies a la col·laboració ciutadana

18 de Març de 2017, per ACN
  • Entrada del centre per a menors 'La Mercè'

    ACN

 La noia de 16 anys que s'havia escapat d'un centre d'acollida a Tarragona ha estat localitzada sana i estàlvia aquest divendres a l'Aldea, al Baix Ebre. Els Mossos l'han trobat al voltant de les 19.30 hores gràcies a la col·laboració ciutadana després que veïns del municipi hagin reconegut la jove i hagin alertat la policia. La noia estava juntament amb la seva parella, un noi també menor, de 15 anys. La jove retornarà al centre de menors 'La Mercè', on està des de fa un mes perquè la Generalitat, a través de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), va adoptar la mesura cautelar d'acolliment.

La noia tornarà al centre immediatament i no podrà sortir durant tot el cap de setmana com a sanció. Amb tot, dilluns tornarà a tenir règim obert i la família tem que pugui tornar a escapar-se a un altre lloc. "Evidentment el risc s'ha demostrat que existeix i aquesta noia estaria més controlada en un centre amb atenció mèdica o que estigués amb la família, que és el millor lloc on podria estar", ha explicat l'advocat dels pares de la jove, Carles Herrera.

A més, el lletrat ha denunciat que el centre no permetrà la visita dels pares ni aquest divendres ni durant el cap de setmana, un cop la jove ha retornat al centre. "No està de més que hi hagi visites dels pares en cap de setmana", ha apuntat Herrera, que creu que la decisió del centre d'acollida "trenca qualsevol legalitat" i considera la mesura "totalment injusta".

Accions legals

Així, l'advocat ha explicat que a partir de dilluns s'iniciaran totes les accions legals possibles. Primer, es posaran els fets en coneixement del fiscal de menors de Tarragona i de l'administració perquè se'ls doni vista de l'expedient administratiu, que la família encara no té. El lletrat vol que els pares recuperin la tutela de la noia de manera directa i considera "curiós" que la DGAIA hagi justificat la mesura cautelar urgent per tracte agressiu i situació precària en l'àmbit familiar per la noia i que no es consideri el mateix per al germà de la menor, de cinc anys. "És una situació kafkiana", ha afegit.

COMENTARIS (0)

Reportatges